Za vse ljubitelje kokosa: tukaj so slastni kokosovi kupčki s kremnim polnilom, ki jim ne boste mogli reč ne! Recept sledi...

Vam je všeč kokos? Pa kokosovi kupčki? Za vas imamo recept za slastne kokosove kupčke s kremnim polnilom, ki bodo v vaših ustih pričarali pravo simfonijo kremnih okusov.

Kokosovi kupčki s kremnim polnilom

Kokosovi kupčki s kremnim polnilom

Sestavine za kremno polnilo:

5 rumenjakov
2 skodelici smetane za kavo
1 skodelica kokosovega mleka
¾ skodelice sladkorja
1/3 skodelice koruznega škroba (gustina)
1 skodelica kokosovih kosmičev
1 čajna žlička vaniljevega izvlečka

Priprava kremnega polnila:

V srednje veliki ponvi na srednjem ognju zmešajte rumenjake, smetano za kavo in kokosovo mleko. Ko se med seboj združijo, dodajte sladkor in koruzni škrob ter neprestano mešajte, dokler se zmes ne zgosti in začne rahlo vreti. Odstranite z ognja in primešajte kokosove kosmiče in vaniljev izvleček. Pokrijte s plastično folijo in pustite vsaj dve uri, da se v miru ohlaja.

Sestavine za testo:

pol skodelice masla
pol skodelice kokosovega mleka
pol skodelice vode
ščepec soli
1 skodelica moke
4 jajca in 1 jajce za premaz

Priprava testa:

Pečico segrejte na 220 stopinj Celzija.
V srednje veliko ponev na srednjem ognju dajte maslo, kokosovo mleko, vodo in sol. Maslo se naj stopi in mešajte, da masa začne rahlo vreti. Takoj ko zavre, zmanjšajte moč ognja in z leseno žlico primešajte moko. Mešajte tako dolgo, da se začne testo ločevati od strani in dna posode (približno 3 minute). Testo odstavite z ognja in prenesite v večjo posodo. Pustite, da se nekoliko ohladi. Dodajte jajca, eno po eno, in se pred dodajanjem naslednjega prepričajte, da je prejšnje v celoti vključeno v testo. Ko je testo narejeno, z vrečko za zmrzovanje, ki ste ji odrezali rob, na s papirjem za peko obložen pekač iztisnite manjše kupčke. Ponesrečene kupčke lahko izravnate z mokrimi prsti. Stepite jajce in s čopičem premažite kupčke. Postavite jih v pečico in 15 minut pecite na 220 stopinjah Celzija, nato pa temperaturo pečice (ne da pečico odpirate) zmanjšajte na 175 stopinj Celzija in pecite dodatnih 15 minut.
Ko so kupčki pečeni, jih vzemite iz pečice in z nožem v dno vsakega kupčka zarežite manjši x. Nato počakajte, da se kupčki ohladijo. Tik pred serviranjem (ali največ dve uri prej) nadevajte kupčke s pripravljenim kremnim nadevom in potresite s sladkorjem v prahu.
Pa dober tek!

Pripravo kokosovih kupčkov s kremnim polnilom si lahko ogledate tudi v priloženem posnetku: