Dobri vadbeni dodatki lahko pozitivno vplivajo na izgubo vaše telesne teže. Ni potrebe po nakupovanju najdražjih dodatkov za vaš najljubši trening, bodite pametne in izberite zgolj tisto, kar zares potrebujete. Pri tem mislimo predvsem na športna oblačila, naprave in druge aplikacije, ki vas lahko podprejo pri izbiri športnega programa, ki ga obiskujete. Spodaj smo pripravili zelo koristen seznam, tu so športni pripomočki, ki bi jih morala imeti vsaka ženska.

Športni pripomočki, ki bi jih morala imeti vsaka ženska:

1. Tehtnica

Digitalna tehtnica je odličen pripomoček, s katerim lahko z lahkoto sledite spremembam vaše telesne teže med večtedensko intenzivno športno vadbo. Še posebej se nam zdi priročna tista, ki omogoča prikaz telesne maščobe, teže in indeksa telesne teže.

2. Dobri tekaški copati

Izberite čevelj, ki se tesno prilega vašemu stopalu. Bodite pozorne tudi na izbiro pravih nogavic, ki vam lahko pomagajo preprečevati boleče noge in žulje po vadbi. Bodite pozorne tudi na visok ali nizek lok vaših stopal, model tekaškega copata pa prilagajajte tudi temu.

3. Uteži

Koristne so pri oblikovanju zgornjega dela vašega lepega telesa. Pri izbiri bodite pozorne na težo uteži, ki naj bo skladna z vašo telesno težo in indeksom telesne mase. Na začetku naj bodo uteži lažje, ko pa boste mišično moč nekoliko razvile, njihovo težo postopoma povečujte.

4. Žoga za vadbo

Žoga, ki jo nekateri imenujejo kar “švicarska” žoga, se pogosto uporablja pri vajah z lastno telesno težo, fizioterapiji, jogi in pri fitnes treningih. Z uporabo “žoge za vadbo” boste aktivirali hrbet in trebušne mišice ter se tako obvarovali pred številnimi poškodbami. Z vajami z “žogo za vadbo” lahko zmanjšate pogoste bolečine v križu in hrbtenici.

5. Podloga

To je obvezen pripomoček pri jogi, pilatesu in vajah z lastno telesno težo. Predlagamo, da izberete tisto s polovično debelino palca ali več, odvisno od vrste vadbe.

PREBERITE ŠE: Briljantne vaje za lepe roke

Lična elektronka prenosna naprava, poznana tudi kot števec korakov, zaznava število opravljenih korakov v času.

Lična elektronka prenosna naprava, poznana tudi kot števec korakov, zaznava število opravljenih korakov v času.

6. TRX-trakovi

TRX-trakovi so izvrsten pripomoček, ki je nastal na vojaških misijah. Omogoča vse, kar rekreativna ženska potrebuje. Gre za preprosto in poceni orodje, ki vam je lahko v veliko pomoč pri mišični vadbi. Poraba energije pri treningu s TRX-trakovi je za približno 30 odstotkov večja kot pri enako trajajočem treningu v fitnesu.

7. Steklenica za vodo

Steklenica za vodo, ki vas spremlja na treningih, je ključnega pomena, saj s pitjem vode med vadbo preprečite morebitno dehidracijo. Steklenička za vodo naj bo dobre kakovosti, kar pomeni, da je brez BPA, steklena ali iz drugih okolju prijaznih materialov.

8. Pedometer

Lična elektronska prenosna naprava, poznana tudi kot števec korakov, zaznava število opravljenih korakov v času. Pedometer je dober motivator. Lahko ga nosimo okoli pasu ali kot uro. Prav tako ga lahko uporabljamo ves dan, da spremlja našo celodnevno aktivnost. Najverjetneje ste že slišali, da obstaja tudi malo morje pametnih telefonov, ki imajo števec korakov že vgrajen.

9. Rokavice za fitnes

Ta pripomoček med vadbo pogosto zanemarjamo. Zelo priročen je lahko pri dvigovanju uteži, saj z njim preprečimo nastanek žuljev ali kurjih očes. Rokavice za fitnes so preprosto nujne.

10. Športni nedrček

Med vadbo se morate počutiti udobno, in športni nedrček vam bo pri tem zagotovo pomagal. Predlagamo, da izberete takšnega, ki je izdelan iz 100% bombaža.