Prvi sončni pomladni dnevi delujejo na nas kot prigrizek pred glavno jedjo (beri: poletjem). Želja po vročih dnevih, skokih v morje in brezskrbnem poležavanju na plaži vam nikakor ne da miru, kaj? Let v daljne kraje se zdi v tem času naravnost fantastična ideja. Čeprav sta Bali in Ibiza vedno dobra izbira, smo v uredništvu nekoliko razširili obzorje in pripravili nekaj odličnih idej za potovanje 2016!

Potovanje 2016: te kraje moraš v letu 2016 obvezno obiskati:

La Digue, Sejšeli

La Digue je najmanjši od poseljenih sejšelskih otokov. Je idealen kraj za popoln odklop v objemu tropske narave. Tu večina cest ni tlakovana. Glavnina lokalnega prebivalstva se ukvarja s turizmom ali tradicionalnim ribolovom, prav vsak izmed njih pa vam bo pomahal in podaril nasmeh, ko boste mimo prisopihali s kolesom. Narava je tukaj skoraj povsem nedotaknjena. Sanjske plaže z belim peskom in kristalno čisto vodo varujejo koralni grebeni, ki ponujajo možnosti podvodnega raziskovanja.

Kje poiskati nastanitev? Idilične vile Le Domaine de L’Orangeraie Resort and Spa vas bodo sprejele v varno zavetje Indijskega oceana. Santosha, hotelska restavracija, pa vas bo navdušila s posebnostmi lokalne kulinarike.

La Digue je najmanjši od poseljenih sejšelskih otokov.

La Digue je najmanjši od poseljenih sejšelskih otokov.

Bimini, Bahami

Zgolj 50 kilometrov od obale Floride in 37 minut z letalom iz Miamija leži otok Bimini. Destinacija je neverjetno dostopna, še posebej za tiste, ki so tja namenjeni z vzhodne obale. Prečudovite plaže z belo mivko in turkizno modrim morjem vas ne bodo pustile ravnodušnih. Selfi na plažah Radio Beach in Tiki Hut Beach je obvezna stvar tega potovanja!

Kje poiskati nastanitev? S številnimi nastanitvenimi možnostmi, vključno z uporabo neskončnega bazena, kazinoja in vrhunskimi wellness programi, bodo v Resortu World Bimini, ki spada pod okrilje hotelov in resortov Hilton, lepo poskrbeli za vaše dobro počutje.

Prečudovite plaže z belo mivko in turkizno modrim morjem vas ne bodo pustile ravnodušnih.

Prečudovite plaže z belo mivko in turkizno modrim morjem vas ne bodo pustile ravnodušnih.

Koh Kood, Tajska

Otok Koh Kood je pravi mali tajski dragulj, ali z drugimi besedami: raj brez turistov. Slikoviti Koh Kood je v provinci Trat, v bližini meje s Kambodžo. Če spadate med tiste, ki ljubijo mir in tišino, je Koh Kood prava izbira. Na otoku gost promet ne obstaja, prebivalci hodijo ali se vozijo s kolesi. Tako se boste lahko brez skrbi po dolgem in počez sprehajali po kokosovih nasadih, pragozdu, hribih, ob bregovih rek ali obali.

Kje poiskati nastanitev? Zagotovo vas bo navdušil The Beach Natural Resort, ki ponuja kajakaštvo in potapljanje le streljaj od vaše zasebne terase.

Če spadate med tiste, ki ljubijo mir in tišino, potem je Koh Khood prava izbira.

Če spadate med tiste, ki ljubijo mir in tišino, potem je Koh Kood prava izbira.

PREBERITE ŠE: Podcenjene turistične destinacije v Evropi

St. Lucia, Zahodna Indija

Potovanje na St. Lucio je dobra odločitev za aktivne popotnike. Majhen tropski otok vas bo očaral z dramatično gorsko kuliso, tropskimi deževnimi gozdovi in osamljenimi plažami. Adrenalinski odvisniki bodo dobili svojo dozo adrenalina s spustom po zip linu in s pohodniškimi podvigi v gorovju Piton. Tisti, ki jim je bolj kot šport blizu kultura, bodo prišli na svoj račun v maju, ko tam poteka mednarodni jazz festival. Jazzno!

Kje poiskati nastanitev? Capella Marigot Bay, luksuzni resort v središču dogajanja St. Lucie, ponuja vrsto možnosti za uživanje vsakega tam preživetega trenutka.

Majhen tropski otok vas bo očaral z dramatično gorsko kuliso, tropskimi deževnimi gozdovi in osamljenimi plažami.

Majhen tropski otok vas bo očaral z dramatično gorsko kuliso, tropskimi deževnimi gozdovi in osamljenimi plažami.

Koror, Palau

Prav noben fotograf ne more v svoj objektiv ujeti vse čarobnosti, ki jo ponuja Palau, ena najmlajših držav na svetu, ki šteje približno 250 otočkov. Gre za otok v Tihem oceanu, ki leži jugovzhodno od Filipinov. Koror je eden najbolj priljubljenih turističnih otokov Palaua. Če ste navdušenci nad morsko hrano, vas bo ta tukaj še posebej navdušila. Poleg tradicionalne domače kuhe je na otoku Koror moč zaznati velik vpliv azijske kuhinje. Specialiteti, ki naj bi ju pokusil vsak turist, sta juha iz sadnega netopirja in velika rakovica iz mangrov.

Kje poiskati nastanitev? Imate željo po avtentični bivalni izkušnji Palaua? Poiščite Aliiibamou Resorts Carolines, kjer najdete osem ročno izdelanih hišk iz lesa bambusa, mahagonija in mangrov. Naravnost sijajno!

Koror je en najbolj priljubljenih turističnih otokov Palaua.

Koror je en najbolj priljubljenih turističnih otokov Palaua.

Pankor, Malezija

Pankor je edinstven kraj, kjer številne različne kulture sobivajo na nekaj kvadratnih kilometrih. Otok je nekdanje svetišče lokalnih ribičev. Barvite tradicionalne malezijske hiše in dobro ohranjene ribiške vasi so pravzaprav časovne kapsule, v katerih je ujet čas »preprostih obdobij«. Obisk taoističnega templja na hribu, Fu Lin Konga, hranjenje želv in uživanje ob sproščujočih popoldnevih pod paviljoni = neprecenljiv oddih.

Kje poiskati nastanitev? Priporočamo bivanje v Pangkor Laut Resortu, ki vključuje dostop do prvinskih zasebnih plaž. Dejstvo, da je nastanitev tu oboževal tudi Pavarotti, nas sploh ne preseneča.

Dejstvo, da je nastanitev tu oboževal tudi Pavarotti nas sploh ne preseneča.

Dejstvo, da je nastanitev tu oboževal tudi Pavarotti nas sploh ne preseneča.

Hamilton, Avstralija

Otok z lastnim letališčem je ena najbolj priljubljenih avstralskih počitniških destinacij. Je idealna vstopna točka za odkrivanje podvodnih čudes Velikega koralnega grebena. Otok Hamilton je za kraj počitnikovanja izbrala tudi slavna Taylor Swift.

Kje poiskati nastanitev? Če je le mogoče, si uredite bivanje v razkošnem resortu Qualia, ki leži na najsevernejši točki otoka, v bližini Velikega koralnega grebena.

Otok s prezenco lastnega letališča je eden najbolj priljubljenih avstralskih počitniških destinacij.

Otok s prezenco lastnega letališča je eden najbolj priljubljenih avstralskih počitniških destinacij.

Jeju, Južna Koreja

Pohodniški navdušenci in ljubitelji narave, pozor! Jeju ali »korejski Havaji« so pravi potovalni cilj za vas. Plezalna atrakcija – gora Hallasan, 1950 m visok ognjenik, ki je hkrati najvišja gora v Južni Koreji, vas bo zagotovo prevzela. Destinacijo priporočamo tudi vsem mladim parom, saj je Jeju pravšnja poročna potovalna točka.

Kje poiskati nastanitev? Je vaša želja pogled na ocean ali goro Hallasan? Potem bo Lotte City Hotel Jeju, ki stoji v središču mesta, prava odločitev.

Je vaša želja pogled na ocean ali goro Hallasan?

Je vaša želja pogled na ocean ali goro Hallasan?