Pridejo dnevi, ko ne uspemo najti motivacije za delo - krivimo sebe, nekateri za to krivijo druge, razlogi za neuspeh pa so lahko popolnoma nekje drugje.

Zaradi katerih razlogov do uspeha ne moremo priti tako hitro, kot bi si želeli?

9. Visokoleteče sanje

Nekateri ljudje sanjam posvečajo preveč pozornosti, kar povzroči to, da živijo v navideznem svetu, iz katerega ne želijo pobegniti. V resničnem svetu je situacija povsem drugačna, saj je za dosego ciljev treba vložiti veliko truda.

8. Nezmožnost osredotočenja na posamezne cilje

Elektronske naprave predstavljajo pomemben del življenja v modernem svetu. Na nas vplivajo predvsem negativno, saj se zaradi njihove prisotnosti ne moremo osredotočiti na naloge, ki jih moramo opraviti.

7. Pomanjkanje vztrajnosti

Prav gotovo se vam je kdaj že zgodilo, da ste si zadali ambiciozen cilj, ki pa vam ga pozneje ni uspelo doseči. Tudi če v določenem časovnem obdobju ne dosežete želenih rezultatov, ne smete omagati.

6. Nezmožnost prevzemanja odgovornosti za svoja dejanja

S prelaganjem odgovornosti na druge ne boste izboljšali situacije. Pripravljeni morate biti, da prevzamete odgovornost za svoja dejanja, in potrudite se, da jih popravite.

5. Pomanjkanje podpore

Podpora bližnjih vedno pride prav, zato je treba ohranjati dober odnos z družino in prijatelji. V težkih trenutkih bodo njihove spodbudne besede imele neprecenljivo vrednost.

4. Prevelika mera samoanaliziranja

Ko se ukvarjamo z dejanji, ki smo jih storili, po navadi stanje le še poslabšamo. Takšno ravnanje lahko pripelje do depresije, zato je bolje, da na preteklost čim prej pozabimo.

3. Iskanje krivca

Ljudje se delimo na dve skupini: prva krivdo vedno pripiše drugim, druga pa prizna svoje napake. Ljudje, ki priznajo napake in se iz njih naučijo marsikaj novega, imajo večje možnosti za uspeh.

2. Nerealni cilji

Pomembno je, da se zavedate svojih sposobnosti in sredstev, ki jih imate na razpolago. Postavite si cilje, ki jih lahko realno dosežete, in uspeh ne bo izostal.

1. Napake iz preteklosti

Napake niso nič neobičajnega. Iz njih se je treba nekaj naučiti, saj smiljenje samemu sebi gotovo ne bo pomagalo. Težko je namreč najti uspešnega človeka, ki mu v življenju ni niti enkrat spodletelo.