Samsung nas je pošteno presenetil, saj je ustvaril pametne slušalke Samsung Galaxy Buds, ki se lahko pohvalijo s kopico lastnosti, zaradi katerih vaš svet ne bo več enak. Predstavljajo tudi hudo konkurenco Applu in je le vprašanje časa, ali bodo kmalu slušalke Apple Airpods le še lep spomin.

Mnoga leta se proizvajalci ukvarjajo z izzivom, ki jim ga je postavil Apple s slušalkami AirPods. A vselej pri poizkusih niso uspešni. Tokrat se je tega izziva lotil največji Applov konkurent Samsung in predstavil brezžične slušalke Galaxy Buds, ki v prodajo prihajajo s telefoni Galaxy S10 in S10+, oziroma bodo na razpolago od 29. marca za predvideno ceno 149 evrov. Trenutno pa se v predprodaji S10+ za vse, ki telefone že prednaročite, ponujajo brezplačno v paketu!

Galaxy Buds boste tako kot Applove Airpods hranili v prikupni mali škatlici, ki služi tudi kot polnilna naprava. A boste slednjo lahko brezžično polnili kar z opcijo brezžičnega oddajanja energije iz svojega novega pametnega telefona Samsung Galaxy S10. Energije bo ogromno in če boste napolnili polnilno baterijo škatlice, ter hkrati poskrbeli, da bodo slušalke tudi napolnjene, bo “avtonomija” glasbe v vaših ušesih lahko trajala kar 13 ur. Kar predstavlja vsekakor veliko preposlušane glasbe.

Predvsem pa nas osebno navduši oblika in način, kako so oblikovane. Vsem, ki so AirPods nekoliko preveč industrijske, bo všeč, da je ušesni del tokrat iz lateksa, ki je prijetnejši na dotik. Prav tako tovrsten material obljublja več možnosti rabe pri športih. Na koncu je potrebno tudi poudariti, da so videti odlično. In tudi to je v teh časih adut, ki ga ne gre spregledati.

Prikupne pa niso samo slušalke - temveč tudi škatlica!

Zanimiva je tudi programska podpora slušalkam, ki povezovanje z napravami dela izjemno intuitivno, skoraj tako kot pri Applu. Namreč dvignete le pokrovček škatlice s slušalkami in naprave, ki se lahko povezujejo že prejmejo obvestilo za povezovanje.

Samsung je zvok prilagodil s podjetjem AKG, ki je v neposrednem lastništvu korporacije. In tako verjamemo, da zvočnost ne bo slaba, oziroma bo vsekakor zelo konkurenčna. Zgodba je zelo podobna kot pri Huawei, ki uporablja blagovno znamko Leica kot partnerja pri fotografiji. Kot vidimo to, počno zelo uspešno.

Zanimive so različne tehnične rešitve, kot je zaznavanje določenih zvokov iz okolja, ki jih ob nošnji slušalk preprosto morate slišati (avtomobili), ker bi v nasprotju to lahko povzročalo nevarnost. Predstavljate si situacijo, ko ima vaš najstnik slušalke v ušesih. Pri Galaxy Buds vas bo slednji slišal, ker bodo slušalke zaznale vaš govor in ga bodo prepustile, oziroma mu dale prednost pred zvočnim virom.

Slišali boste pomembne informacije iz okolice! / Samsung Galaxy Buds

Samsung je pripravil odličen izdelek, ki ga tokrat ponuja brezplačno vsem, ki prednaročijo novi Samsung Galaxy S10+. S tem pa v bistvu ustvarja izjemno prakso navezave uporabnika na odličen ekosistem, v katerem boste prav zaradi vseh ponujenih sladkorčkov navduševani. To pomeni, da boste vsekakor želeli imeti tudi novo uro Samsung Galaxy Watch Active. S tem bo vaša tehnološka povezanost dosegla leto 2019 in celo gleda onkraj njega. Tako vaš svet nikoli ne bo več enak.