Sony ve, kako se streže stvarem, zato je ustvaril model Sony Xperia 1, ki gre še korak dlje – pohvali se namreč lahko z izjemno širokim zaslonom s kinematografskim razmerjem 21:9, kar pomeni, da bodo ljubitelji filmov posebej uživali. Na kongresu MWC 2019 so predstavili še modela Xperia 10 in Xperia 10 Plus.

Sony je lastnik enega glavnih filmskih studijev na svetu in proda največ opreme za snemanje filmov. Zato ve, kako se temu streže in kaj ustvarjalci uporabljajo pri svojem delu. In zdaj trdi, da lahko namesto monitorjev za preverjanje posnetega na »setu« vsak od ekipe gleda v telefon Sony Xperia 1 in vidi enako pravilno in lepo sliko. In to naj bi veljalo tudi za običajne uporabnike. Tem bodo ponudniki aplikacij, med njimi Netflix in Fortnite, prilagodili sliko. Ne samo po kakovosti, ampak tudi po razmerju.

Telefon Sony Xperia 1 ima namreč izjemno širok zaslon s kinematografskim razmerjem 21:9. Idealno torej za ljubitelje filmov in gejmerje. Kako bo ta ekstra dolžina telefona vplivala na nošnjo v žepu, pa bomo videli.

Sony je pri modelu Xperia 1 prav tako skočil na vlak trojnih fotoaparatov. Tako bo mogoče fotografirati s tremi različnimi goriščnicami – 16, 26 in 52 mm. Kakovost bi zaradi slikovnega procesorja, povzetega iz fotoaparatov Alpha, prav tako morala storiti korak naprej.

Pametni telefon Sony Xperia 1

Poleg telefona Sony Xperia 1 je japonsko podjetje predstavilo še dve desetici – Xperia 10 in Xperia 10 Plus ,telefona srednjega razmerja, imata prav tako zaslon 21:9, bosta pa seveda precej cenejša in v prodajo prihajata kmalu, medtem ko bo Xperia 1 na voljo poleti.

Galerija: Sony Xperia 1, Xperia 10 in Xperia 10 Plus