Način, na katerega ženska flirta, je odločujoči dejavnik, ali bosta s potencialnim moškim stopila korak dlje. In tisto, kar bo z veliko verjetnostjo osvojilo njegovo srce, je neverbalna komunikacija, ki ji ženske posvečajo čisto premalo pozornosti –, zato je psihologinja Monica Moore naredila pregled stvari, ki vsakega moškega odbijejo in tiste, ki ga osvojijo – kot pravi, tako flirtajo ženske, ki so všeč skoraj vsakemu moškemu.

Moore pravi, da je neverbalna komunikacija odločujoča pri flirtanju, predvsem zato, ker je z njo veliko lažje nakazati, da ženska določeno stvar odobrava ali jo zavrača … kot pa uporabiti besede.
Če se ženska nahaja v prostoru, v katerem odkrije moškega, ki ji je všeč, lahko z njim začne flirtati kar z očmi. Če je torej ona tista, ki je začela osvajati, s takšnim dejanjem kaže samozavest, ki je moškim še kako všeč.

V študiji je namreč Moore ugotovila, da obstaja nekaj stvari, ki vsakega moškega odbijejo, in sicer zehanje, namrščen obraz, posmehovanje, izogibanje pogledu, dotikanje las, strmenje, čiščenje nohtov ali zob, križanje rok, umikanje, nenavadno premikanje glave …. In kaj je tisto, kar vsakega moškega privlači?

Tako flirtajo ženske, ki so všeč skoraj vsakemu moškemu ...

Tako flirtajo ženske, ki so všeč skoraj vsakemu moškemu …

Fliratnje žensk, ki lahko dobijo vsakega moškega…

Zavzela si položaj.
Če si naredila prvi korak, je pomembno, da paziš tudi na svojo držo. Ženske se domnevno zmedejo, če moški flirta z njimi tako, da se jim približa z boka, medtem ko je moškim zastrašujoče to, če se z njimi ženska pogovarja frontalno. To pomeni, da je verjetno najustreznejši položaj sedeč.

Neposredna si.
Ženske, ki so neposredne, so aktivneje osvajale moške, jim povedale, da se zanje zanimajo in povprašale po kontaktu. In pri tem so bile uspešnejše kot ženske, ki so se držale ob strani.

Sama flirtaš.
Ni nič narobe s tem, da ti prijateljica pomaga pri flirtanju, vendar tega ne potrebuješ – moški domnevno veliko težje takrat razloči, ali gre za preporost pogovr ali flirtanje. Če se pogovarjaš sama z njim, so tvoji znaki jasnejši in bo vedel, da se zanimaš zanj.

Vzdržuješ kontakt z očmi.

Vzdržuješ kontakt z očmi.

Vzdržuješ kontakt z očmi.
Očesni kontakt je izjemno pomemben pri flirtanju, saj tako pokažeš osebi, da te zanima in postopoma grdiš intimno povezanost. Verjetno ti je znan občutek žgečkanja v trebuhu ali smejanja po nepotrebnem, če te osebe dalj časa gleda v oči. Ta učinek dejansko pomaga pri flirtanju, saj vzbudi njegovo zanimanje. Domnevno osebe, ki dolgo časa stremijo v oči, razvijejo strastne občutke.

PREVERI ČLANEK: V TEH BARVAH IZPADEŠ NEUMNO!

Nosiš ustrezno barvo oblačil.
Kot smo že nekajkrat pisali, barva oblačil določa, kako te ljudje dojemajo – vpliva lahko tudi na rezultat flirtanja, in sicer lahko vzbudi zanimanje pri moškem. Rdeča barva naj bi bila, ko gre za flirtanje, zaželena, saj simbolizira moč in samozavest.