Ko je kemija tako močna med vama, se ti bo na trenutek zdelo, da sta si usojena. Vendar! Stvari se morda ne bodo odvijale, kot si želiš, in s tem ni nič narobe – če se tvoj moški tako vede, te ima zelo, zelo rad, in tvoja ideja o usodi ni zgrešena.

Paul Dobransky, znanstvenik, ki se ukvarja s področjem ljubezenskih odnosov, je v svojih dosedanjih dognanjih ugotovil, da se ljudem pogosto zgodi, da močno fizično povezanost napačno razumejo kot znak, da sta si dve osebi usojeni.

Kot pravi, je kemija ključna za trajno razmerje, vendar ni odločujočega značaja. Upoštevati bi morali tudi številne druge dejavnike. V svojih dosedanjih raziskavah je tako prišel do zaključka, da lahko že na osnovi vedenja moškega ugotoviš, ali bo vajina zveza uspešna. Bodi pozorna na njegovo vedenje, ker ne smeš spregledati nekaterih stvari …

Tako se vede moški, ki te ima zelo, zelo rad …

Ve, kaj hoče.

Moški, s katerim načrtuješ resno razmerje, bi moral opredeliti svoje strasti in cilje (in to bi morala storiti tudi ti). Četudi zveni temačno, moški ni pripravljen na zvezo, dokler nima predstave o svoji prihodnosti. Dobransky pravi, da moški mora vedeti, kaj želi postati, ko odraste, sicer z njim ne moreš načrtovati prihodnosti. Ne pričakuj, da bo sčasoma dojel, kaj si želi, ker se lahko zgodi, da se vajine ambicije ne ujemajo, kar lahko predstavlja hudo težavo.

Ta težava je pripeljala do fenomena “začetnih zakonov”, v katerih sta se mlada partnerja v 20. letih razvila v popolnoma drugačne smeri, zaradi česar sta se zgodaj ločila, pravi Dobransky.

Na življenje gleda pozitivno.

Dobransky pravi, da so nekatere študije dokazale, da so ženske, ki hodijo s pozitivnimi moškimi, zadovoljnejše v zvezi. Stopnja partnerjevega optimizma vpliva na rok trajanja razmerja. Poleg tega, da je lepo, da ob sebi imaš nekoga, ki je pozitiven in ti lahko pomaga, ko se soočaš s težavami, je takšen partner ponavadi tudi pripravljen na kompromis, pravi Dobransky.

Moški, ki je pozitiven, bo tudi tebe nasmejal in te naučlil, da na stvari gledaš pozitivno. Kar je pomemben ventil za vsakodnevni stres, s katerimi se sooča skoraj vsak par. Smisel za humor vama bo pomagal premagati težke trenutke.

Zaradi tebe se je pripravljen spremeniti.

Človeka se na da spremeniti in nima smisla, da kogarkoli spreminjaš, ker ga moraš imeti rada takšnega, kakršen je, a povsem normalno je, da partnerja v zvezi morata narediti nekatere korekcije, če želita, da njuno razmerje obstane. Če te njegovo obnašanje spravlja ob živce (in obratno), je prav, da se pogovorita.

Dobransky pravi, da je zaljubljen moški samokritičen in je pripravljen delati na svoji osebnosti. Vsak človek bi moral imeti sposobnost spreminjanja in rasti. Če ni pripravljen vplivati na svoja dejanja, zanimanja, ki bi jih uskladil s teboj, ga boš hitro “presegla”, kar bo slej kot prej pripeljejo do sporov v razmerju in konkurence.

Je skrivnosten.

Začetek vsakega razmerja je vznemirjujoč, saj spoznavata drug drugega. Če se zgodi, da ne moreš predvideti njegovega naslednjega koraka, je to povsem v redu, pravi Dobransky. Intriga je veliko zanimivejša kot navada.
Pomembno je, da je moški odkrit, ko gre za teme, povezane z družino in kariero, vendar čisto nič ni narobe, če postavi meje in kakšno stvar zadrži zase. Ko enkrat odkrijeta vse detajle, se lahko zgodi, da bo počasi vajino razmerje začelo propadati.