Univerzalno načelo karme predpostavlja učinek vzroka in posledice posameznikovih dejanj, je potrjeno tudi znanstveno in domnevno je vpeta v življenje vseh Zemljanov – kako deluje in katerih dejstev o karmi ne poznaš?

Karma je sanskrtska beseda, ki v grobem pomenu predstavlja “akcijo”. Četudi se njene posebnosti razlikujejo glede na religijo, je njeno univerzalno načelo povezano s ciklom vzroka in posledice – vsako dejanje, ki ga torej sprejmeš zdaj, bo vplivalo nate v prihodnosti. Pravilo karme naj bi delovalo tudi v primeru tvojih misli in besed, ne zgolj dejanj.

Danes ljudje po svetu uporabljajo koncept karme, ki ni popolnoma skladen z njenimi tradiconalnimi pomeni. Danes jo ljudje uporabljajo predvsem za označevanje sreče in usode ter razlage stisk ljudi.

Karma naj se ne bi ukvarjala zgolj z razmerjem med dejanji in posledicami, temveč tudi z moralnimi razlogi in nameni dejanj. Če oseba naredi določeno stvar le zato, da bi naredila vtis, da je dober človek, je to nemoralno dejanje, ki naj bi povzročilo slabo karmo.

7 dejstev o karmi, ki jih verjetno ne poznaš:

7. Karma naj se ne bi nanašala zgolj na kaznovanje zaradi tega, ker si nekaj narobe storil/-a. Ne gre zgolj za kazen. Je del tvoje duše. Nate vplivajo vsa tvoja dejanja.

6. Zakon o karmi naj bi obstajal zato, da ti pomaga pri plovbi skozi življenje. Trpljenja, nagrade in vsi drugi izzivi, ki ti jih življenje zada, obstajajo zato, da se lahko premakneš na naslednje področje. Pomaga ti pri razlikovanju med pravilnim in napačnim, in sicer le tako lahko izbereš boljšo pot zase.

5. Ni pomembno, ali so tvoja dejanja velika ali majhna. Ne misli, da tvoja majhna prizadevanja niso zadostna, saj se vsako dejanje “sešteva” in ima vpliv v prihodnosti. Vsako dejanje, ki ga narediš, gre v vesolje in pomaga oblikovati dogodke prihodnosti.

4. Dobra karma naj bi dejansko pozitivno vplivala na tvoje možgane in dobro naj bi dela pri samozdravljenje.

3. Obstajale naj bi besede, s katerimi lahko očistiš svojo karmo. In včasih se sploh ne zavedaš, da jih uporabljaš – gre za starodavno zavedanje, ki lahko pomaga izboljšati karmo.

2. Ko spoznaš, da tudi tvoje misli in najbolj nepomembni ukrepi vplivajo na tvojo realnost, postaneš potrpežljivejši in ne ukrepaš več v naglici.

1. Vsaka negativna karma se lahko spremeni v pozitivno. Ker je tvoja usoda popolnoma v tvojih rokah.