Vsak intimen odnos ima tudi svoje težke trenutke in med dvema osebama se včasih neizbežno pojavijo prepadi, preko katerih se mostove lahko zgradi le z vztrajnostjo in predanostjo. Tega pa ne gre za zamenjevati z resnično škodljivim odnosom, ki te uničuje. Kako veš, da si v na napačnem razmerju?

Kako veš, da si v napačnem razmerju? Enoznačnega odgovora na to vprašanje ni uspela najti niti znanost, saj razmerja niso črno-bela, a kot trdijo strokovnjaki, obstajajo nekatera dejanja, ki bi lahko nakazovala, da vajin odnos ne deluje.
Kot pravijo, bi oba morala biti pozorna na tri vedenja, ki so lahko USODNA!

Tako veš, da si v NAPAČNEM razmerju:

1. Če se z osebo nenehno zapletata v iste prepire, ki vodijo v začarane kroge, iz katerih se nikakor ne moreta povleči, te/vaju to verjetno utruja. Takšen začaran krog je možno prekiniti tudi s pomočjo partnerske psihoterapije, ki jo morda lahko poskusita, če sta oba pripravljena delati na vajinem odnosu.

2. Resno težavo lahko predstavlja tudi odnos, v katerem se je eden izmed partnerjev pripravljen odpovedovati in se prilagoditi, drug pa odnos jemlje kot samoumevnega. V takšnih odnosih se pogosto pripeti tudi to, da partner ne uvidi stiske tistega, ki se za odnos trudi, zato ni pripravljen na pogovor in si pred teževami zatiska oči. Odnos, ki je tako skrajno neuravnotežen, je na dolgi rok težko vzdrževati.

3. Nadaljne je seveda očiten primer napačnega razmerja tudi odnos, v katerem prihaja do verbalnega ali telesnega nasilja – tu ne gre za vprašanje interpretacije, saj je takšen odnos uničujoč in potrebno ga je čim prej prekiniti.