V razmerje morata vlagati – če želita, da vajina ljubezen obstane, se bosta morala vsak dan truditi in pokazati drug drugemu pozornost. Srečni pari imajo svoje majhne skrivnosti, zaradi katerih je njihova ljubezen VELIKA in tudi vidva jim lahko sledita, ker ne stanejo milijon evrov, temveč ustvarijo milijon lepih občutkov.

V zdravih partnerskih odnosih partnerja ne čakata na posebno priložnost, da bi pokazala drug drugemu naklonjenost, temveč iskreno uživate v lepih stvareh, ki jih počneta drug za drugega brez posebnega razloga.

In tudi vidva ne potrebujeta blišča, milijonov in drugih besedno vrednih stvari, da bi ostala povezana, temveč vaju lahko osrečijo in še močneje povežejo majhne stvari, ki jih lahko vsak dan izvajata brezplačno. Srečni pari vedo, da stvari, ki jih počnejo, ne stanejo milijon evrov, temveč ustvarijo milijon spominov in občutkov.

Majhne skrivnosti srečnih parov:

Aktivno komunicirajo

Partnerja, ki sta v srečni in uspešni zvezi, se poslušata in vesta, o čem partner govori – slišita, kar morata slišati, a pozorna sta tudi na stvari, ki so na prvi pogled povsem nepomembne.

Zdrava komunikacija je oblika povezovanja. Vsaj en kakovosten pogovor na dan lahko izniči vsako nesoglasje, kar pomeni, da se morata znati pogovarjati in se naučiti, kako spregovoriti. Ne pritožujeta se in iščita krivca, temveč spodbujajta pozitivne stvari, namesto negativnih.

Si dajejo komplimente.

Komplimenti imajo pozitiven vpliv, saj osrečijo partnerja in izboljšajo njegovo samopodobo. In če kdo mora skrbeti za vajino samopodobo sta to vidva! Nič vaju ne bo stalo, da si vsak dan izrečeta nekaj pristnih besed, zaradi katerih se bosta oba počutila izjemno in še bolj povezano.

Ne skrivajo čustev.

Ko en izmed partnerjev mora partnerja siliti v to, da pokaže svoja čustva, je lahko takšen odnos izjemno odtujen. Pogovor o lastnih čustvih je ključen za grajenje srečnega razmerja, ki temelji na povezanosti in vzajemnem zaupanju.

Govorijo si “rad te imam”.

Srečni pari to počnejo brez razmišljanja, posebnega razloga in takrat, ko tega nihče ne pričakuje. Pogosto se dogaja, da le eden izmed partnerjev izkazuje ljubezen, medtem ko mu drugi sledi. V srečnih odnosih si oba partnerja govorita, da se imata rada.