Vas zanima kateri res dobri avtomobili bodo na slovenske ceste zapeljali v letu 2019?! Pripravili smo vam seznam novosti, ki so bile prestravljene lansko leto, a jih bomo lahko kupili šele letos.

To so avtomobilske novosti, ki so nas v 2018 najbolj navdušile.

1. Abarth

Abarth 595

Abarth 595

Mala žepna petarda Abarth 595 predstavlja najbolj nabrušeno različico Fiata 500. Novica o njegovi prenovi je razveselila marsikaterega navdušenca nad italijanskimi avtomobili. Še izboljšan zvok in še boljša vozna dinamika bosta poskrbeli, da bomo na cesti videli več teh vznemirljivih malčkov.

2. Aston Martin

Aston Martin DBS Superleggera

Aston Martin DBS Superleggera

Navdušili so nas z naslednikom modela Vanquish, Aston Martin DBS Superleggera. Športnik ima tako zapeljive linije, da se ob njih vsakemu navdušencu nad avtomobili pocedijo sline. 715 konjskih moči in 340 km/h, le kaj več bi si lahko sploh še želeli.

3. Audi

Audi e-tron

Audi e-tron

Za Audijem je bogato leto, saj so se lotili prenove lepega števila svoji modelov. Najbolj športni med njimi, Audi R8, je dobil še bolj ostre linije najmočnejša različica pa ima kar 612 konjskih moči, zamislite pa si ga lahko tudi z odprto streho. Audi TT je prav tako dobil ostrejše linije in je zdaj še bolj podoben svojemu večjemu in močnejšemu bratu. Audi Q8 je povsem nov SUV v ponudbi znamke Audi. Večino vitalnih delov si deli z Audijem Q7, gre pa sicer za avtomobil, razvit z mislijo na SUV-kupe obliko. Model Q3 sledi novemu oblikovalskemu jeziku, ima bolj drzen videz in je v primerjavi s predhodnikom občutno spremenjen. Malček A1 je doživel svojo drugo generacijo, v primerjavi z ostalimi modeli, pa smo zaradi dizajna lahko gotovi, da pripada Audijevi družini. Limuzinski A6 je še bolj zrel, bolj varen in še bolj mamljiv. Audi e-tron predstavlja novega igralca v svetu električnih avtomobilov in že komaj čakamo, da se usedemo za njegov volan.

4. Bentley

Bentley Continental GT Convertible

Bentley Continental GT Convertible

Bentley je eden izmed proizvajalcev najbolj luksuznih avtomobilov in letošnje leto se nam bo vtisnilo v spomin zaradi prihoda novega kabriolet, Bentley Continental GT Convertible. Jahta na kolesih je gosposka kot še nikoli, o prefinjenih materialih in luksuznih dodatkih pa niti ni potrebno izgubljati besed. Dobili smo tudi Bentley Bentayga z 8-valjnim V motorjem in največjimi prednjimi zavorami med serijsko proizvedenimi osebnimi avtomobili.

5. BMW

BMW 8 Convertible

BMW 8 Convertible

Tako kot njihova glavna rivala, se je tudi družba BMW lotila temeljite prenove. Novi BMW X5 je bil težko pričakovan SUV, ki je navdušil v trenutku, ko se je do konca razgalil. Napredna tehnologija, drzen dizajn, večja zmogljivost in še bi lahko naštevali. Dobil je tudi brata, BMW X7, ki ga je zrinil z mesta največjega SUV-ja te bavarske znamke. X7 je še bolj luksuzen in občutno večji, v primerjavi z modelom X5.

Še večje navdušenje je požel model BMW 8, ki prihaja v Coupe in Covertible različici. Od predstavljenega koncepta se skorajda ne razlikuje, kar je še posebno všeč BMW navdušencem, le odločiti se je treba, ali ga želite z ali brez strehe. Za bolj vsakdanje razmere smo veseli novice, da je med nas pripeljal novi BMW 3, ki je bil eden izmed najbolj pričakovanih avtomobilov letošnjega leta. Novi motorji, bolj prostorna notranjost in moderne tehnologije bodo poskrbeli, da bo model 3 še dalje eden izmed najbolj priljubljenih BMW-jev.

BMW Z4

BMW Z4

Težko pričakovan, predvsem zaradi dolge kampanje pred razkritjem, je bil roadster BMW Z4. Nosi prepoznavne BMW linije, zato je v primerjavi s predhodniki pravi lepotec. Ko smo že ravno pri številki 4, moramo omeniti še BMW X4, ki smo ga prav tako dočakali v letošnjem letu. Ima kupe zašiljen zadek, sicer pa predstavlja srednje velikega SUV-ja, ki se ponaša z vsemi BMW lastnostmi.

Družinam najbolj prijazni del predstavljata BMW 2 Active Tourer in BMW 2 Gran Tourer. Višje sedenje in boljša izraba prostora so všeč predvsem družinam in pa aktivnim ljudem z različnimi hobiji in različno potrebo po prtljažnem prostoru.

6. Citroën

Citroen C5 Aircross

Citroen C5 Aircross

Citroën je predstavil novega Berlinga, za katerega bi lahko z lahkoto trdili, da gre kljub že poznani obliki za popolnoma nov avtomobil. Nova platforma, nova notranjost in nov dizajn sta ga naredili še bolj zanimivega, leta izkušenj pa so privedla do maksimalnega izkoristka vsakega kotička v avtomobilu.

Citroën C5 Aircross je nekaj povsem drugega, kar so bili modeli C5 prejšnjih generacij. Z novim modelom so vložili kar 20 patentov, tako da lahko trdimo, da gre za povsem nov avtomobil, udobje v njegovi notranjosti pa lahko primerjamo s sedenjem v udobnem domačem fotelju.

7. Ferrari

Ferrari 488 Pista

Ferrari 488 Pista

Znamka z znamenitim konjičkom je predstavila Ferrari 488 Pista. Zverina ima 711 konjskih moči in je najhitrejši model iz serije 488. V primerjavi s Ferrari 488 GTB ima manj kilogramov in kar 50 konjskih moči več. Vsekakor še ena poslastica iz italijanskega Maranella. Obstaja tudi v odprti oziroma spider različici.

8. Fiat

Fiat 500X

Fiat 500X

Fiat je prenovil svoj model 500X, ki na prvi pogled morda ni veliko spremenjen, a se družinski mestni avtomobil ponaša z boljšo tehnologijo, predvsem na področju žarometov in povezljivosti. Zanesljivi motorji, prostornost in štirikolesni pogon so vse tisto, kar potrebujete za udobno urbano ali bolj aktivno življenje.

9. Ford

Ford Focus

Ford Focus

Novi Ford Focus je bila zagotovo novica, ki jo je marsikdo nestrpno pričakoval. Ford Focus je malenkostno zrasel, izgubil nekaj kilogramov in postal še bolj uvideven do okolja. Tudi tukaj najdemo prenovljene motorje, izboljšano tehnologijo in kopico asistenčnih sistemov. Na novo nas je razveselil tudi najbolj priljubljeni pick-up v Sloveniji Ford Ranger. Prišel bo tudi v močnejši Raptor različici, kar bo še posebno navdušilo tiste, ki si želijo še bolj ‘zlobnega’ Forda Ranger.

10. Hyundai

Hyundai Santa Fe

Hyundai Santa Fe

Pri Hyundaiju niso počivali in so kar temeljito posodabljali svojo paleto avtomobilov. I30 je že en izmed modelov, ki predstavlja bistvo Hyundai ponudbe. Model ki neposredno konkurira tekmecem v oddelku avtomobilov s prisekanim zadkom. Tudi tukaj srečamo nove motorje in veliko posodobitev. Prav tako so prenovili manjšega, Hyundai i20, ki ima bolj drzno podobo, na voljo pa je v kar treh različno oblikovnih izvedbah.

Paradni konj med SUV-ji Santa Fe, ima bolj drzen dizajn in opazno kakovostnejšo notranjost, z boljšimi materiali. Je za 7 centimetrov daljši, s tem pa so pridobil prostor za tretjo vrsto sedežev. Predstavila se je še druga generacija Hyundai Veloster, s svojo zanimivo postavitev vrat. Dizajn sovpada z ostalimi prenovami v družini, poleg tega pa ima izboljšano podvozje in novo ponudbo motorjev.

11. Jaguar

Jaguar I-PACE

Jaguar I-PACE

Jaguar je predstavil tehnološko najnaprednejšega Jaguarja vseh časov Jaguar I-PACE. Gre seveda za popolnoma električen avtomobil s skoraj 400 kilometrskim dosegom. Omogoča hitro polnjenje in dovolj moči, da lahko kljub SUV obliki omogoča mnogo zabave.

12. Jeep

Jeep Gladiator

Jeep Gladiator

Jeep nas je razveselil še z enim pick-upom. Jeep Gladiator bo osvežil in dopolnil ponudbo tako imenovanih poltovornjakov. Material, kot je aluminij, omogoča nizko težo, s tem pa večjo vlečno in nosilno moč Gladiatorja. Prilagodljiva kabina in odprtine omogočajo več načinov prevoza tovora, terenske zmogljivosti pa tudi niso zanemarljive.

13. Kia

Kia Ceed

Kia Ceed

Kia Ceed je po novem izgubila apostrof v imenu, ponaša pa se z večjo praktičnostjo in zapeljivejšim videzom. Tudi v tem primeru je motorna paleta prenovljena in izboljšana, asistenčni sistemi in pomočniki pa so prav tako posodobljeni.

14. Land Rover

Land Rover Range Rover Evoque

Land Rover Range Rover Evoque

Naj naj novica pri Land Rover je zagotovo prihod SUV-ja Range Rover Evoque. Skorajda bi lahko rekli, da gre za pomanjšano različico izredno všečnega Range Rover Velar. Manjši Evoque s stilom nikakor ne zaostaja za svojim večjim bratom, prav tako pa ne v kakovosti, udobju in luksuzu. Napredna tehnologija samo še doda k privlačnosti najnovejšega izmed ponudbe avtomobilov Range Rover.

15. Lexus

Lexus UX

Lexus UX

Lexus nas je razveselil s predstavitvijo hibridnega Lexus UX. Ima pogumen dizajn, novo platformo in seveda hibridni pogon. Zunanjost je še bolj drzna, v njem pa se med seboj prepletata moderna tehnologija in zvestoba japonski tradiciji. Všeč bo urbanim nomadom in tistim, ki so jim pri srcu tako imenovani križanci.

16. Mazda

Mazda3

Mazda3

Mazda3 je bila zagotovo tista, ki je požela obilico zanimanja. Nova kompaktna Mazda3 je še bolj zapeljiva, obenem pa bo ena izmed prvih, ki bo s seboj pripeljala novo Mazdino tehnologijo motorjev Skyactive-X. Na voljo bo v limuzinski različici in različici s prisekanim zadkom. Ne moremo mimo opazke, da se Mazda vztrajno spogleduje s premijskim segmentom, tako po uporabi materialov kot kakovostjo njene izdelave.

17. McLaren


McLaren je z modelom 720S Spider napravil malo revolucijo v povezavi s tehnologijo in sistemom odpiranja strehe. Je hitrejša kot pri rivalih, lažja in predvsem omogoča več tišine v kabini, ko je le ta zaprta. Če k temu dodamo še 720 konjskih moči nam je lahko že jasno, da imamo opravka s pravo raketo, tudi če ima odprto streho. Med drugim so predstavili še McLaren 600LT, kjer oznaka LT označuje podaljšano različico, ki pa ima kljub vsemu manjšo težo in kopico aerodinamičnih dodatkov. Najbolj dih jemajoč v tem letu pa je bil zagotovo McLaren Speedtail s kar 1.035 konjskimi močmi, izredno napredno aerodinamiko in ceno skoraj dva milijona evrov.

18. Mercedes-Benz

Mercedes-Benz EQC

Mercedes-Benz EQC

Pri znamki Mercedes-Benz so še najbolj zavihali rokave in predstavili kopico novosti. Navdušil je novi SUV Mercedes-Benz GLE, ki je še večji in še bolj učinkovit, na področju tehnologije pa ne zaostaja za limuzinskimi modeli. Družine so se razveselile novega razreda B, ki ima pravilnejše proporce in je poleg uporabnosti postal še bolj privlačen.

Tudi pri Mercedesu ne moremo mimo popolnoma električnega predstavnika Mercedes-Benz EQC. Je prvi izmed serijskih električnih avtomobilov pri tej znamki in ima dovolj energije za 320 prevoženih kilometrov. Pravo zavist je povzročil Mercedes-AMG GT4, ki je z dodatnim parom vrat postal bolj uporaben in obenem obdržal vso svojo športnost. Med limuzinskimi modeli velja omeniti razred C, ki je sicer doživel subtilne spremembe, tiste bolj opazne pa na področju tehnologije in pogonskih sklopov.

Mercedes-Benz G

Mercedes-Benz G

V začetku leta nas je prijetno presenetil prihod najmanjšega izmed Mercedes-Benzov z oznako A. Prvi je predstavil novi info-telematski sistem MBUX, s svojim dizajnom pa poskrbel, da se za njim obračajo glave. Dobili smo tudi novega pravega terenca, razred G. Le ta kljub prenovi še vedno ostaja ikona in ponuja nekaj povsem unikatnega v svetu avtomobilizma. Kombinacija luksuza in terenskih zmogljivosti je osupljiva in praktično neprimerljiva s terenci drugih avtomobilskih znamk.

19. MINI

MINI Cooper

MINI Cooper

Povsem nov MINI se je predstavil v pričetku leta, z novim logotipom, osveženo podobo in všečnimi zadnjimi lučmi v podobi zastave Union Jack. Na voljo je v različici s trdo streho in v tisti s premično streho, oba pa sledita MINI tradiciji in zagovarjata užitek v vožnji in čustveno privlačnost.

20. Nissan

Nissan Juke

Nissan Juke

Nissan Juke je priljubljen mestni križanec, glede njegova dizajna pa je mogoče slišati zelo različna mnenja. Doživel je prenovo, da bo lahko osvežen navduševal dalje. BOSE ozvočenje in pestra izbira barv so pisana na kožo mestnemu križancu.

21. Opel

Opel Combo Life

Opel Combo Life

Oplovo leto je bilo v znamenju konceptov oznake GSi in pa Opel Combo Life, ki je uvedel precej novosti v segment družinskih enoprostornih avtomobilov. Za Opel Combo pravijo, da je pravi družinski prijatelj, na voljo pa je s 5 ali 7 sedeži. Je nekoliko zrasel in ponuja še več prtljažnega prostora. Na voljo imamo prenovljene motorje in kopico asistenčnih in varnostnih sistemov. Tudi v tem primeru so inženirji in oblikovalci dali vse od sebe, da so z odlagalnimi površinami in predali izkoristili sleherni kotiček v avtomobilu.

22. Peugeot

Peugeot 508

Peugeot 508

Peugeot je v letošnjem letu pokazal novo generacijo Peugeot 508, v limuzinski in karavanski obliki. Drzen dizajn je dobil ostre linije, v nasprotju z ostalimi pa se je 508 nekoliko pomanjšal, a se je prtljažni prostor vseeno povečal. Kot je že v navadi, tudi tokrat Peugeot 508 predstavlja vrh Peugeot ponudbe in ponuja vso pametno tehnologijo, ki jo lahko srečamo pri tej znamki. Med drugim bo Peugeot Rifter všeč družinam z večjo potrebo po prostoru. Je poln odlagalnih površin in predalov, ponuja pestro izbiro motorjev in ne podlega vplivu mestnih križancev.

23. Porsche

Porsche 911

Porsche 911

Porsche je znamka, ki je med športniki predstavila največ v letošnjem letu. Porsche Macan je najbolje prodajani Porsche in je bil deležen prenove, ki ni velikopotezna, a ga je naredila bolj zapeljivega. ‘Limuzinska’ Porsche Panamera je dobila različico GTS, ki doda še nekaj popra, tej že tako ali tako športni limuzini.

Razveselil nas je strupeni GT3 RS, ki ponuja 520 konjskih moči in mnogo zabave na pisti. V njem ne boste našli udobja kot v katerem drugem Porscheju, boste pa deležni znatne količine adrenalina. Kot najpomembnejši Porsche v tem letu pa je seveda novi 911, ki predstavlja že osmo generacijo te avtomobilske legende. Poznana silhueta ima nov dizajn, ki da vedeti, da gledamo najnovejšo generacijo 911. Na voljo je s posebnim Porsche Wet voznim programom, zaradi katerega bo vožnja na spolzki podlagi še bolj varna.

24. Rimac

Rimac C_Two

Rimac C_Two

Rimac je nam najbližje podjetje, ki proizvaja superšportne oziroma hiperavtomobile. Rimac C_Two in njegove številke so neverjetne, saj je v igri kar 1914 konjskih moči, z maksimalno hitrostjo 412 km/h in dosegom do 650 kilometrov. Za vse to potrebujemo 4 menjalnike in 7 hladilnikov. Rimac C_Two je avtomobil iz prihodnosti in sprašujemo se lahko, kaj vse nam pri Rimacu še lahko pripravijo.

25. Rivian

Rivian R1S

Rivian R1S

Rivian je bil predstavljen nedolgo nazaj in sicer v obliki SUV-ja in pick-upa. Modela R1S in R1T imata izredno zmogljivo baterijo, vrhunske pospeške in zavidljive terenske sposobnosti. Ponujata dovolj energije za do 640 kilometrov dolgo pot in to v udobju futurističnega dizajna.

26. Rolls-Royce

Rolls-Royce Cullinan

Rolls-Royce Cullinan

Rolls-Royce Cullinan je bil najbolj pričakovani luksuzni SUV. Medtem ko je mnoge prepričal, je tudi nekaj takih, ki jih njegova podoba ni navdušila. To mnenje je seveda pri vsakemu posamezniku subjektivno, prepričani pa smo, da se mnenje spremeni, ko se spoznamo z nivojem kakovosti v notranjosti. Cullinan je cestna križarka, za katero je bolje imeti šoferja in se prepustiti udobju med vožnjo.

27. Seat

Seat Tarraco

Seat Tarraco

Seat Tarraco je največji izmed španskih SUV-jev. V skladju s koncernom ponuja znane motorje in asistenčne sisteme, prepričal pa bo z dizajnom, v katerem je moč začutiti pridih španske energije. Osem zunanjih barv bo dovolj, da si vsak izbere takega, ki mu najbolj ustreza.

28. Škoda

Škoda Scala

Škoda Scala

Škoda Scala je vse presenetila s svojo podobo, marsikdo pa se sprašuje, koliko bo premešala štrene v segmentu avtomobilov s prisekanim zadkom. Oblikovno se občutno razlikuje od predhodnega Rapida, Škodi pa s tem daje nov zagon in samozavest v boju s tekmeci. Nov Škodin dizajn ima večjo prostornost, najnovejše motorje in po želji omogoča stalno ‘online’ prisotnost.

29. Toyota

Toyota Corolla

Toyota Corolla

Toyota je predstavila novo Corollo in sicer že kar 12. generacijo. Tudi ta je zrasla, večji proporci pa poskrbijo za več prtljažnega prostora in več prostora za potnike. Pri Toyoti seveda ne gre brez hibridnega pogona in tako bo tudi v Corroli svoje mesto našel hibridni pogon.

30. Volkswagen

Volkswagen Touareg

Volkswagen Touareg

Letošnje leto je tudi pri Volkswagnu bolj v znamenju SUV-jev. Dobili smo namreč največjega med njimi Touarega, ki je z odsotnostjo Phateona postal tudi zastavonoša znamke Volkswagen. Kakovostni materiali, večje dimenzije in napredne tehnologije so Touarega dvignile še za stopničko višje med SUV-ji. Volkswagen T-Cross predstavlja Touaregovo nasprotje, saj je najmanjši izmed SUV-jev, oziroma križancev pri Volkswagnu. Če sklepamo po drugih, primerljivo velikih križancih, se bo tudi T-Cross izredno dobro prodajal.

31. Volvo

Volvo S60

Volvo S60

Volvo nadaljuje z ofenzivo prenove vseh svojih modelov. Počasi na trg prihajajo nove različice in generacije že znanih modelov, seveda s svežo podobo in ‘up to date’ tehnologijo. Volvo V60 je klasičen karavan, ki se je še vedno obdržal, kljub veliki prevladi SUV modelov in križancev. Klasična ‘oglata’ oblika je dobila mehkejše robove, njegovo bistvo pa ostaja isto. Ponuja namreč veliko prostora in pri tem prav nič ne skopari z varnostjo. Limuzinski Volvo S60 je prava paša za oči in nestrpno že pričakujemo, da ga uzremo še v živo. Je manj zadržan in bolj živahen kot njegov predhodnik, ponuja zmogljive motorje, varnost pa je še vedno na prvem mestu.