Koliko ste pripravljeni odšteti za televizor? Seveda je cena odvisno od tega, kaj od televizorja pričakujete – kako velik bo ekran, kakšna bo njegova resolucija, njegove funkcije, itd. Milijonarji in milijarderji s tem sploh ne ukvarjajo. Privoščijo si lahko namreč vse, kar si zaželijo in še več. Tukaj so najdražji televizorji, ki si jih lahko privoščijo tisti, ki imajo pod palcem enostavno preveč.

To so najdražji televizorji na svetu:

10. Samsung UN105S9 Curved 105-Inch 4K Ultra HD 120Hz 3D Smart LED TV – okoli 110 tisoč evrov

Čeprav zaslon ni tako velik, kot je tisti v kinu, boste s tem velikanom doživeli pravo izkušnjo kino. HD-televizor, ki meri skoraj 3 metre po diagonali, premore 8 milijonov pik, zato lahko od njega pričakujemo nič manj kot kristalno jasno sliko.

Samsung UN105S9 Curved 105-Inch 4K Ultra HD 120Hz 3D Smart LED TV

Samsung UN105S9 Curved 105-Inch 4K Ultra HD 120Hz 3D Smart LED TV

9. Keymat’s Yalos Diamond TV – okoli 120 tisoč evrov

Televizor Keymat ne premore le diamantov in belega zlata, temveč tudi nekaj odličnih funkcij. HD-televizor meri po diagonali dober meter, njegova ločljivost pa je super ostra.

Keymat’s Yalos Diamond TV

Keymat’s Yalos Diamond TV

8. Beovision 4-103 TV by Bang & Olufsen – okoli 125 tisoč evrov

Ta televizor, ki po diagonali meri skoraj tri metre, se ob vklopu začne prilagajati svojemu občinstvu. Z izjemnimi zvočniki namreč omogoča, da prilagajamo tudi tiste zvočne nastavitve, za katere še nikoli nismo slišali.

Beovision 4-103 TV by Bang & Olufsen

Beovision 4-103 TV by Bang & Olufsen

7. Samsung UA110S9 110-inch TV – okoli 140 tisoč evrov

Najverjetneje je to eden najboljših Samsungovih televizorjev. Svojemu občinstvu ponuja ločljivost in barve, ki jemljejo dih, in izjemno napreden sistem, ki zadovolji še tako petičnega tehnološkega navdušenca. Brezčasen dizajn, močan, a skrit avdiosistem z zvokom najvišje kakovosti, UHD-kakovost slike (4-kratna HD-ločljivost) in 3 metri po diagonali – to je televizor, ki na svoj zaslon prinaša čisto in jasno resničnost.

Samsung UA110S9 110-inch TV

Samsung UA110S9 110-inch TV

6. Sharp LB-1085 LCD TV – okoli 147 tisoč evrov

To je eden najboljših televizorjev na svetu. Zaradi svojih neverjetnih funkcij in vzdržljivosti se ponavadi uporablja tudi v bolj komercialne namene. Ločljivost Full HD Clarity je izpopolnjena do te mere, da je ne bodo zasenčile nobene luči ali žarki sonca, k temu pa bo pripomogel še aktivni kontrast, ki prinaša optimalen kontrast in svetlobo.

Sharp LB-1085 LCD TV

Sharp LB-1085 LCD TV

PREBERITE ŠE: Najdražji mobilni telefoni na svetu

5. Panasonic 152-Inch Plasma TV – okoli 460 tisoč evrov

Televizor, ki meri skoraj 4 metre po diagonali, tehta dobre pol tone. 3D-televizor se ponaša z ločljivostjo 4K, kar pomeni, da je ločljivost kar 4-krat boljša kot pri običajnem HD-televizorju.

Panasonic 152-Inch Plasma TV

Panasonic 152-Inch Plasma TV

4. C Seed 201 – okoli 630 tisoč evrov

Televizor C Seed meri po diagonali dobrih pet metrov in tako spada med največje televizorje na svetu. Zaradi svojega obsega spada na prosto, k temu pa prispeva tudi 10-kratna svetlost normalnega televizijskega zaslona. Za neverjetno jasnost in barvno globino televizor svoje podatke obdela 100.000-krat na sekundo, kar pomeni, da se ti osvežijo 500-krat hitreje kot pa pri sodobnih televizorjih.

C Seed 201

C Seed 201

3. Stuart Hughes Prestige HD Supreme Edition – okoli 1,3 milijona evrov

Televizor krasi 19 kilogramov zlata in 48 diamantov. Okvir je posut s topazi in drugimi dragimi kamni. Po diagonali meri dober meter in pol, gledalcu pa ponuja HD-izkušnjo.

Stuart Hughes Prestige HD Supreme Edition

Stuart Hughes Prestige HD Supreme Edition

2. The Titan Zeus – okoli 1,5 milijona evrov

Televizor, ki po diagonali meri skoraj deset metrov, je največji na svetu. Njegova ločljivost je 4K, uporablja pa se lahko tako v zaprtih prostorih kot na prostem.

The Titan Zeus

The Titan Zeus

1. Stuart Hughes Prestige HD Supreme Rose Edition – okoli 2 milijona evrov

HD-televizor, z diagonalo dober meter in pol, ima okvir posut z dragimi kamni. 28 kilogramov 18-karatnega rožnatega zlata, 72 diamantov, ametisti in sončni kamni, notranjost okvirja pa iz ročno šivane aligatorjeve kože – to je očitno dovolj za takšno neracionalno ceno televizorja.

Stuart Hughes Prestige HD Supreme Rose Edition

Stuart Hughes Prestige HD Supreme Rose Edition