Valentino s kampanjo pomlad/poletje 2016, ki so jo navdihnili afriški tradicionalni vzorci, popelje v Afriko, natančneje v Amboseli, prelep kenijski nacionalni park, ki bi si ga z veseljem ogledali tudi v živo. Čudovito kampanjo je posnel Stephen McCurry, fotograf, ki je najbolj znan po svoji legendarni fotografiji "Afghan Girl", ki je krasila naslovnico revije National Geographic.

Valentino s kampanjo pomlad/poletje 2016, ki so jo navdihnila afriška tradicionalna oblačila, posuta s čudovitimi barvitimi vzorci, popelje na potovanje po prelepem kenijskem narodnem parku Amboseli. Vodilna dizajnerja modne hiše Valentino Maria Grazia Chiuri in Pierpaolo Piccioli sta za avtorja spomladanske kampanje izbrala Stephena McCurryja, slavnega fotografa, ki je najbolj znan po svoji legendarni fotografiji “Afghan Girl”, ki je krasila naslovnico revije National Geographic in jo poznamo tako rekoč vsi.

Valentino pomlad/poletje 2016

Valentino pomlad/poletje 2016

V kampanji, ki jo zaznamuje prepoznavna afriška estetika, poleg Masajev nastopajo modeli Alice Metza, Cameron Traiber, Greta Varlese, Kirin Dejonckheere in Tami Williams. McCurry je kampanjo opisal kot medsebojno interakcijo oblek, modelov, okolja in lokalnih prebivalcev, pri kateri je sodeloval z največjim veseljem.

PREBERITE ŠE: Chanel pomlad/poletje 2016: potujmo s stilom

Ogled galerije – Valentino pomlad/poletje 2016