LG je na sejmu CES 2017 predstavil zares izjemno tanek televizor LG Signature OLED W 4K HDR TV. Kot papir tanek TV v debelino meri pičlih 2,57 milimetra, kar je manj kot debelina prsta! Je tako tanek, da na steni ne deluje resnično. 65-palčni televizor tehta zgolj 7,3 kilograma, v prihodnje pa bo na voljo tudi 77-palčna različica.

Televizor LG Signature OLED W 4K HDR TV je najtanjši LG-jev televizor do zdaj. Na steni skupaj z nosilcem v debelino meri pičle 4 milimetre. Sam k temu doda 2,57 mm. Zavoljo tankosti Korejci svojemu dizajnu pravijo kar ”slika na steni”. Ker je televizorja sama kost in koža, LG seveda vanj ni mogel stlačiti vse potrebne elektronike, ki se zato nahaja v ločeni enoti. Lični dodatek je poleg vezja in procesorja pod streho vzel tudi zvočnike (televizor podpira tudi format Dolby Atmos).

PREBERITE ŠE: LG PJ9 – lebdeči brezžični zvočnik, ki se polni sam


LG obljublja najbolj realistično sliko do zdaj (za to je med drugim zaslužna tudi tehnologija ULTRA Luminance), ki poustvari 99 odstotkov DCI-prostora (lanski televizor je zmogel 97 odstotkov). Podpira štiri HDR-formate, in sicer HDR 10, Dolby Vision, Hybrid Log Gamma in Technicolor HDR. Sprva bo na voljo 65-palčna različica, pozneje pa se mu bo pridružil še 77-palčna.

Galerija – LG Signature OLED W 4K HDR TV: