Psi so najdragocenejša bitja v našem življenju, dajejo nam neskončno ljubezen in zvestobo.

Ljudje se pri izbiri pasme svojega novega hišnega ljubljenčka opirajo na različne dejavnike, tudi na to, katera pasma se bi najbolje zlila z njihovim temperamentom in osebnostjo. Preverite, kaj pravijo astrologi, katera pasma vam najbolje ustreza glede na vaše astrološko znamenje.

Oven

Ovni so neodvisni, polni energije. Imajo izjemne vodstvene lastnosti, ustrezala bi mu pasma psov, ki odražajo te lastnosti in so sposoben slediti njegovemu vodstvu, kot so nemški ovčar, weimarski ptičar in doberman.

Bik

Biki so zvesti in zanesljivi, ki dajejo prednost lepim stvarem v življenju. Ob sebi potrebujejo mirnega in nežnega psa, ki bi se popolnoma prilagodil njihovemu življenjskemu slogu, zvestega in kraljevskega psa, kot so bokser, kavalir kralja Karla in nemška doga.

Dvojčka

Potrebujejo pasmo, ki je polna energije in radovedna, ker so tudi oni takšni. So inteligentni in nadvse družabni. Nekatere pasme psov, ki imajo ta duh, so bradati škotski ovčar, dodrasti bišon in portugalski vodni pes.

Rak

https://www.instagram.com/p/B-r-_RwJLdQ/

Rak je izredno usmerjen v družino in družinske odnose jemlje zelo resno. Popolni psi so zanje družinski psi, ki so občutljivi ter zvesti svojemu lastniku, kot so buldog, rotvajler, čov čov ali čivava. Te pasme psov so ljubeče, a pogosto izbirčne glede tega, s kom tvorijo globoko vez, podobno kot rak.

Lev

So veliki voditelji, zato ob sebi potrebujejo psa, ki je zaupljiv ter obožuje biti v središču pozornosti. Zanj bi bile vznemirljive in aktivne pasme, kot so cairnski terier,  jazbečar, pomeranec in mops. Te pasme so zabavne in potrebujejo lastnika, ki je prav tako vesel in navdušen kot oni.

Devica

Vedno analitična, delavna in odločna, a tudi ranljiva devica, bi cenila psa, ki odraža njene vrednote. Device obožujejo družbo, zato potrebujejo psa, ki bo odličen prijatelj in bo prav tako hrepenel po pozornosti. Odlično bi se ujele z borderskim ovčarjem, angleškim hrtom in šetlandskim ovčarjem.

Tehtnica

Tehtnica je eno najbolj nežnih znamenj. So perfekcionisti, ki obožujejo raziskovanja, ter radi opazujejo okolico. Popoln pes zanje mora biti pameten, radoveden. To so recimo novofundlandec, bernski planšarski pes in sibirski huski.

Škorpijon

So iznajdljivi, pogumni in strastni. In pes z enakimi lastnostmi se lahko dobro ujame z njimi. Potrebujejo psa, na katerega lahko zmeraj računajo. Obožujejo pse, ki so rahlo nenavadni v značaju, kot so na primer pes Sv. Huberta, bulmastif, zlati prinašalec in ameriški pit bull terier.

Strelec

Njihov smeh je nalezljiv in vsi želijo biti ob njih. Radi potujejo, se odpravljajo na pustolovščine in delijo svoje pozitivno vedenje s svetom. Potrebujejo psa, ki je živahen, a hkrati miren. Nekatere pasme psov, ki posnemajo tovrstno osebnost, so bostonski terier, francoski buldog, jack russell terier in shih-tzu.

Kozorog

https://www.instagram.com/p/B8RWwYzh5Hw/

Kozorogi so trdni in zanesljivi ljudje. Navadno so bolj zadržani ter cenijo disciplino. So zmeraj profesionalni, kamorkoli gredo. Vrsta psa, ki bi najbolje pristajala kozorogu, je tista, ki ima miren odnos in ni glasna ali muhasta, recimo belgijski ovčar, šarpej ali pekinezer.

Vodnar

So zelo izvirni, samosvoji. Popolni pes za vodnarja je takšen, ki je precej neodvisen, a hkrati z veliko osebnosti. Psi, ki izstopajo, jih takoj pritegnejo. Dobro bi se razumeli z pasmami kot so lhasa apso, labradorec, havanski bišon in pudelj.

Ribi

Najbolj domiselno in občutljivo znamenje zahteva najbolj radovednega in prijaznega psa. Ribe so sočutna bitja, ljubeznivi do svojih bližnjih ter potrebujejo psa, ki se bo resnično povezal z njimi, na primer maltežana, bernardinca ali koker španjela. Ljubezen med njimi bo intenzivna, saj ribi vedno z vsem srcem dajejo vse tistim, ki jih imajo radi.