Švedski pohištveni gigant Ikea bo že to jesen začel s prodajo 'pametnega doma', kar pomeni, da bomo lahko upravljali pametno pohištvo s pomočjo pametni naprav.

Linija žarnic Trådfri, ki je sicer na trgu od letošnjega marca, bo zdaj kompatibilna tudi z Applovo platformo HomeKit. Uporabniki Applovih napravic bodo tako lahko z iPhoni, iPadi, pametnimi urami ali aplikacijo Siri z enim samim klikom lahko upravljali z 10 svetili hkrati. Od zatemnitve pa do spreminjanja barve svetlobe, vse to samo s pomočjo pametne tehnologije. V liniji Trådfri lahko najdete LED in halogenske žarnice, žarnice za omare ter LED-panele, ki so najboljši približek naravne svetlobe in kot taki skrbijo za vaše boljše počutje doma.

PREBERITE ŠE: IKEA S POHIŠTVOM, KI GA LAHKO SESTAVITE BREZ ORODJA


Do prihajajoči jeseni naj bi pametne žarnice Trådfri upravljali tudi še prek platform Amazon Alexa oz. Google Assistant. Pri Ikei si namreč želijo, da bi bilo čim manj omejitev za uporabo njihovih pametnih žarnic in da bi našle pot v čisto vsak dom. No, jeseni se očitno ne bomo veselili samo novih šolskih dogodivščin.

Galerija slik: Ikein pametni dom