V novi študiji so znanstveniki ugotovili, da naj bi ljudje z večjo zadnjico imeli nekatere prednosti. Preberi si, zakaj velika zadnjica lahko reši tvoje življenje.

Ste vedeli, da velika zadnjica ni nujno povezana s slabšim zdravjem zaradi debelosti? Marsikatero dekle, ženska in navsezadnje tudi moški se bori z maščobo na zadnjici in stegnih, ki pa jo je pogosto zelo težko izgubiti.

V času, ko nam lepotni ideali kričijo, kakšno je idelano telo, in so kardiovaskularne bolezni, ki so tesno povezane z debelostjo, vodilni razlog smrti v razvitem svetu, se ljudje grizemo in sekiramo za vsak gramA kaj o tem pravi znanost?

Nedavna raziskava je pokazala, da ni vseeno, kje se nam nabira maščoba. Maščoba okoli trebuha in v zgodnjem delu telesa, naj bi bila tesno povezana s pogostostjo srčne in možganske kapi ter diabetesa. Tu maščoba lažje sprošča molekule maščobnih kislin v krvni obtok.

Maščoba na zadnjici pa, če seveda zgodnji del telesa ni preveč obremenjen z odvečno maščobo, naj ne bi imela takšnih učinkov. Maščoba na zadnjici naj bi bila veliko manj škodljiva, kot maščoba okoli trebuha.