Morda ste pred kratkim prebrali, da se je avstrijska najstnica odločila tožiti starše za objavo neprijetnih oziroma neprimernih fotografij na družbeno omrežje Facebook, ki jih starši nato niso hoteli umakniti. Zdaj pa malce za šalo malce zares: za kaj bi mi lahko tožili svoje starše? Kakšno škodo so nam povzročili?

Za kaj bi mi lahko tožili svoje starše?

Za razkazovanje fotografij iz otroštva vsakič, ko imajo priložnost.

Če smo zadnjih nekaj mesecev svojega novega ljubimca prepričevali, da smo najboljša oseba na tem svetu, potem lahko vedno računamo na mamo, ki ji bo od nekod uspelo potegniti fotografije, na katerih jočemo, smo debelušni ali pa sedimo na stranišču.

Za tisto neumno obleko, v katero so nas tlačili v otroških letih.

“Poglej, babica ti je spletla pulover in zraven sešila še hlače, ki se ujemajo. To boš nosil dan in noč in boš najlepši v razredu.” Pa kaj še! Mi se spomnimo le tega, kako so se nam sošolci smejali in na nas kazali s prstom.

Da so nam dovolili, da zapustimo hišo v najstniških oblačilih.

Na drugi strani modne zlorabe: zloba in apatija. Ko smo najstniki, res nimamo občutka in prave presoje, saj smo polni testosterona in tesnobe. Zato bi morali starši poskrbeti in zagotoviti, da hiše ne zapustimo, dokler nismo primerno oblečeni.

Ker so poskušali izpasti kul pred našimi prijatelji.

Kot 13-letni mulci v sobi s prijatelji poslušamo najnovejše glasbene hite, ko se prikaže naš oče in poskuša uporabljati najstniški sleng.

Ker je mama delila osebne informacije o našem življenju s svojimi prijateljicami, ki so nato to podelile z nami.

“O, živjo ti. Zadnjič sem govorila s tvojo mamo in mi je rekla, kako nimaš denarja, kako te je zapustil partner in kako si skoraj vsak dan pri zdravniku zaradi tistega neljubega izpuščaja. Drži se, saj bo bolje!” Naravnost fantastično.

PREBERITE ŠE: Zakaj bi se morali večkrat objemati?

Za njihove sramotne navade na družbenih omrežjih.

Po tem, ko objavimo novo profilno fotografijo, kjer smo videti zares čedni in kul, nato pa mama komentira fotografijo v stilu: “O, kako čedna fotografija. Spomnim se, ko si še lulal v hlače, zdaj pa si tako čeden.”

Za nadlegovanje našega partnerja.

“Koliko si star?” “Kaj počnejo tvoji starši?” “Kakšne so tvoje ambicije?” “Kakšno glasbo poslušaš?” “A ti je neprijetno?” “Kaj je to?” “Ali kaj skrivaš?” “Veš, kaj je poligraf?”

Za očetov ples

Neka raziskava je odkrila, da je očetov ples najučinkovitejši način, kako osramotiti otroka, njegov učinke pa ne popusti niti z leti.

Za pripovedovanje sramotnih anekdot po tem, ko so spili kakšen kozarček (pre)več.

Vsi jih poznamo, vsi jih imamo. A ni prav, da ostanejo med nami?

Za obrazložitev njihovega spolnega življenja

Karkoli se dogaja za tistimi zaprtimi vrati, naj tam tudi ostane. Noben otrok si ne želi biti zaznamovan z neprijetnimi podobami.

Ker še vedno mislijo, da smo stari 10 let.

“Ne, moj zimski plašč ni prekratek.” “Brez skrbi, pijem in jem dovolj.” “Ne, ni mi treba na stranišče.” “Hvala, imam dovolj posteljnine in brisač.” “No, nima veze, sem v tridesetih in sem sposoben zase skrbeti že več kot desetletje.”