Ste na beli bluzi ali majici pod pazduho opazili rumen madež? Brez skrbi, majice ali bluze ni treba vreči v smeti. Rumene madeže lahko pravzaprav hitro odstranimo. Poiskali smo 3 učinkovite načine odstranjevanja rumenih madežev, ki nastanejo pod pazduho, in odločili smo se, da jih delimo z vami. Torej, kako odstraniti rumene madeže na belih oblačilih?

Rumeni madeži, ki nastanejo na belih oblačil na mestu pazduh, po navadi nastanejo zaradi kombinacije ostankov deodoranta in potu. Madeže bi lahko skrili tudi tako, da bi si nadeli suknjič ali pulover, ampak če želimo nositi belo majico ali belo bluzo samostojno, potem moramo madeže nekako odstraniti. Tukaj so 3 načini odstranjevanja rumenih madežev pod pazduho, ki so jih uporabniki delili na družbenem omrežju Pinterest. Na test lahko tako postavite limonin sok, sodo bikarbono in sol. Kaj najbolje deluje in kako odstraniti rumene madeže na belih oblačilih?

1. Limonin sok

Za odstranjevanje rumenih madežev z limonim sokom potrebujemo eno limono in vodo. Sok limone in vodo pomešamo med sabo in nekaj te mešanice zlijemo na čisto brisačo. Z njo zdrgnemo madeže in po potrebi ponovimo. Za rezultat je treba nekoliko počakati – viden bo namreč šele takrat, ko se bo tkanina posušila.

Limonin sok

Limonin sok

2. Soda bikarbona

Potrebujemo 4 žlice sode bikarbone in pol litra vroče vode. Sodo bikarbono zmešamo z vodo, da dobimo pasto. Nato s čisto brisačo, na katero smo nanesli mešanico, podrgnemo madeže. Počakamo, da se posuši.

Soda bikarbona

Soda bikarbona

PREBERITE ŠE: Kako lažje zaspati in kaj storiti, ko ne moremo spati?

3. Sol

Potrebujemo 4 žlice soli in 1 liter vroče vode. Sol stopimo v vroči vodi in s čisto brisačo mešanico ponovno nanesemo na mesto pazduh in podrgnemo madeže. Tudi tukaj bodo rezultati vidni šele, ko se tkanina posuši.

Sol

Sol