Četudi si vsi želimo živeti srečno do konca svojih dni izbranim partnerjem, to pogosto, na žalost, ni mogoče. In tako je včasih tudi bolje.

Številne tuje in domače raziskave že leta poročajo o porasti ločitev – skoraj vsak četrti zakon naj bi se zaključil z razvezo. In četudi vsi ljudje sanjamo o večni ljubezni, kot smo jo videli v filmih, nam ta pogosto ni namenjena. Razlogov, zakaj razmerja (zakoni) propadajo, je nešteto, vendar temeljno vlogo pri tem gotovo ima tudi romantiziranje razmerja, ki je predstavljeno kot končna instanca posameznikov sreče. In mora biti “za vse večne čase”. Zato se posledično tudi bojimo razhoda.
Razhod ne pomeni konca sveta. Ne pomeni, da moramo prenehati živeti. V določenih situacijah lahko ta prinese tudi dobre stvari.

Zakaj se je bolje RAZITI kot biti v SLABEM razmerju?

VSO ENERGIJO BOSTE USMERILI NASE.
Če ste se zaradi razmerja zapostavili sebe, se odpovedali hobijem, lastnim željam in ciljem, ste izgubili sebe. Če nenehno čutite, da vas partner ne podpira ali omejuje, je čas, da nekaj spremenite.
Najdite sebe. Vso energijo boste po razhodu usmerili vase, v svoje lastno zadovoljstvo, ki največ tudi šteje.

Osredotočili se boste nase.

SREČNEJŠI BOSTE.
Tik po razhodu boste verjetno še čutili grenkobo v prsih, a tudi ta bo minila takoj, ko boste ugotovili, da končno lahko dihate. Res je, da boste z razhodom izgubili partnerja, a boste dobili srečo, ker ste izstopili iz začaranega kroga nesreče.

IZBOLJŠALO SE BO VAŠE ZDRAVJE.
Slabo razmerje vpliva na človekovo zdravje. Nenehni prepiri, napetost, stres, ljubosumje lahko uničijo vaše počutje. Nekatere študije so tudi pokazale, da ima slabo razmerje enake uničevalne posledice, kot jih imata alkohol in kronični stres na delu.
Če ste še zmeraj v odnosu z “boljšo polovico”, ki vas uničuje, je verjetnost, da vas bodo doletele kakšne bolezni, visoka.

Srečnejši boste.

VIDETI BOSTE LEPŠE.
V tistem trenutku, ko se boste rešili bremena, se bo z njim vrnila vaša lepota, za katero ste mislili, da je izginila. Vaša notranja lepota se bo naposled začela kazati tudi navzen.

VEČ MOŽNOSTI BOSTE IMELI, DA SPOZNATE PRAVO OSEBO.
Če se držite nekaterih moralnih načel, potem verjetno niste razmišljali o tem, da bi v času razmerja (zakona) iskali nov ženitni material. Zdaj, ko ste svobodni, s tem ni nič narobe. Zdaj je čas, da spoznate številne ljudi, s katerimi lahko sklenete prijateljske vezi, ki kasneje lahko postanejo tudi vezi ljubezni.

Svoboda je priložnost, da spoznate sebe. Zgoraj našteti razlogi so močno povezani – ker boste vso energijo usmerili vase, boste tudi srečnejši, lepši in bolj zdravi. In ker boste takšno energijo oddajali, jo boste v svoje življenje tudi pritegnili, bodisi v obliki prijateljstev bodisi partnerskih odnosov.