Novoletne zaobljube v mnogih primerih vključujejo izgubo telesne mase ali oblikovanje lepše postave. Za vse tiste, ki se boste tega projekta lotili v 2018, smo pripravili nekaj opornih točk, ki vam na tej poti lahko pomagajo. Nasveti, ki se jih moraš držati, če želiš shujšati, bodo olajšali tvojo pot do želene postave.

Nasveti, ki se jih moraš držati, če želiš shujšati:

Postavi si realistične cilje.

Tudi če si na koncu želiš izgubiti 20 kg, si za začetek postavi realističen cilj. Tako ga boš lažje dosegel, kar ti bo dalo nov zagon za nadaljnji boj. Po dosegu cilja si tudi privošči manjšo nagrado: morda v obliki novega puloverja, najljubše čokolade ali obiska gledališča.

Postavi si plan.

Da se izogneš skušnjavi, si nujno naredi plan, ki pa ne sme biti tako strog, da se ga ne bi mogel držati. Pred zajtrkom si je dobro vzeti nekaj časa, da si zadaš tudi bolj podrobne cilje tistega dneva in jim slediš.

Ne preskoči zajtrka.

Nikakor ne preskoči zajtrka. V tem primeru boš namreč do kosila tako lačen, da boš zagotovo pojedel preveč in nezdravo. Zajtrk naj bo obilen, vendar zdrav.

Ne preskoči zdravega zajtrka

Ne preskoči zdravega zajtrka

Ne pozabi na vlaknine.

Živila, ki vsebujejo veliko vlaknin, so najboljši prijatelji hujšanja. Ko te zagrabi lakota, namesto čipsa pojej kos sadja ali narezane zelenjave. To bo potešilo občutek lakote, ne da bi vplivalo na tvojo težo.

Odpovej se tekočim kalorijam.

Kokakola, sladkane kave in gosti sokovi so smrt za izgubo teže. Temu se preprosto odpovejte. Posezi raje po nesladkanem čaju, hladni vodi z limono ali pa sveže iztisnjenem pomarančnem soku.

PREBERITE ŠE: Kaj se zgodi z našim telesom in možgani, če ne spimo dovolj?

Namesto kokakole si privošči limonado

Namesto kokakole si privošči limonado.

Zdrave prigrizke imej na dosegu.

Najtežje je hujšati lačen. Takrat nas hitro pograbi, da bi pojedli kos pice ali pa kar celo čokolado. Ko potrka lakota, se ji upri z zdravimi prigrizki.

Čim več hrane pripravi sam.

Procesirana hrana je izjemno nezdrava in kalorična. Dodane maščobe in sladkorji te ne bodo nasitili, bodo pa vplivali na tvojo težo. Zato poskušaj čim več hrane pripraviti sam. Vključi veliko zelenjave in stročnic.

Včasih si privošči kaj nezdravega.

Ključno pri hujšanju je, da mora biti dolgoročno. Da je lahko, moraš poskrbeti, da se ti ob tem ne zmeša. Zato si tu in tam dopusti, da prekršiš svoj plan ter poješ kos čokoladne torte ali pa babičino pečenko s zajetnim kosom masla.

Občasno si privošči svojo najljubšo sladico

Občasno si privošči svojo najljubšo sladico.

Več informacij: NASVETI, KI SE JIH MORAŠ DRŽATI, ČE ŽELIŠ SHUJŠATI