Če želite ostati še zmeraj v gibanju v vročih dneh, zamenjajte svojo aktivnost za kakšno izmed teh ‘ telovadb za lene dni’.

V poletnem času je mnogokrat vročina tako močna, da je izvajanje visokointenzivne vadbe neizvedljivo. Mnogi kljub temu želijo ostati v gibanju, a nimajo moči, zato je takrat priporočljivo izvajanje vadbe z nižjo intenzivnostjo, katere rezultat bo skoraj isti. Poskusite kakšno izmed teh zamenjav, ko nastopijo ‘dnevi lenobe’.

Joga

Ko ste nemotivirani, je včasih počasno premikanje telesa odličen način za pridobivanje energije. Pustite, da vas vodijo vaše dihanje in gibi, ki morajo biti prilagojeni vašim zmožnostim. Joga ni preprosta, a jo lahko prilagodite. Če želite izvajati zahtevnejšo vadbo, naj bo vaše gibanje bolj dinamično. Sicer pa izvajajte manj zahtevno zaporedje vaj ali pa uporabite nekaj začetnih poz, da ustvarite svoje.

Pohod

Aktivnosti na prostem so bolj nuja kot stvar individualne odločitve, če želite zdravo telo. Pohod je ena izmed aktivnosti, s katero se boste umaknili iz vsakodnevnega okolja in pridobili svež zrak. Človeško telo hrepeni po raznovrstnosti, zato je hoja po nestabilnih tleh dobra za razvoj moči gležnjev, ravnotežja in splošne raznovrstnosti pri delovanju mišic spodnjega dela telesa.
Poiščite si prijetno pot, prilagojeno vašim sposobnostim. Narava ni samo dobra za naše telo, temveč tudi za duševno zdravje.

Aktivnosti v vodi

Telovadba v vodi je pomirjujoča in običajno nekaj stopinj hladnejša kot na kopnem. Poiščite kajak, kanu, čoln in se odpravite v vodo, saj bo, če ne izvajate redno teh aktivnosti, telo začutilo novost v gibanju. S temi tremi aktivnostmi se bo utrdilo vaše jedro, delovale bodo hrbtne in nadlaktne mišice. Če se utrudite, pa se vrzite v vodo in v njej počivajte.