Povprečna ženska naj bi dnevno uporabila zgolj 16 kozmetičnih izdelkov. Kaj pa se zgodi s preostalimi izdelki? Preveri, ali uporabljaš teh 7 neuporabnih kozmetičnih izdelkov.

Izbor kozmetičnih izdelkov v trgovinah je tako raznolik, da se uporabniki težko odločijo, kateri nakup se resnično splača. Mamljive embalaže in dobre reklame nas vabijo, potrošniki pa se pogosto težko upremo skušnjavi, zato domov prinesemo izdelke, ki nimajo uporabne vrednosti.

Ker niso vsi kozmetični izdelki enako uporabni, smo sestavili seznam 7 neuporabnih kozmetičnih izdelkov, ki nam ne koristijo.

1. Sončna krema z zaščitnim faktorjem 50

Zdi se, da krema z večjim zaščitnim faktorjem bolje ščiti kožo, a nam le da občutek, da lahko dlje časa preživimo na soncu, kot je potrebno. Dermatologi pravijo, da je priporočljivo, da izberete sončno kremo z zaščitnim faktorjem med 15 in 50.

2. Nočne kreme

Nočne kreme niso popolnoma neuporabe, saj vsebujejo komponente, ki ne delujejo v dnevnem času zaradi sončnih žarkov. Kljub temu dermatologi pravijo, da so cene posebnih nočnih krem popolnoma neupravičene, prav tako pa jih ne potrebujete, če pravilno skrbite za svojo kožo tekom dne.

3. Maske in kreme za ogrce

Ogrci se kopičijo zaradi bakterij in maščobe na koži. Maske in kreme za ogrce odstranijo le površinsko umazanijo, pogosto poškodujejo tudi zaščitni sloj na koži, pravijo dermatologi. Po njihovem mnenju je morda bolje, da kupite dober čistilni gel.

4. Ženske kreme za britje

Pene in geli zmehčajo dlake navlažijo kožo, zato da je britje bolj gladko. Vsebina ženskih in moških izdelkov je skoraj identična ‒ razlika je v vonju, embalaži in ceni. Če vam vonj ni pomemben, uporabljajte pač moške pene in gele. Sicer pa gel za prhanje ali balzam za lase delujeta enako kot pene ali geli.

5. Krema za vrat

Koža na vratu je zelo tanka in občutljiva, zato potrebuje redno vlaženje. A to ne pomeni, da morate kupovati kreme za vrat. Dnevna krema, ki jo uporabljate, bo imela isti učinek, zagotavljajo dermatologi.

6. Mat robčki za mastno kožo

Mat robčki, ki vpijajo mastno kožo, so lahko resnično učinkoviti, a po mnenju dermatologov boste isti učinek deosegli z navadnimi robčki.

7. Nadlak

Trajnost laka za nohte je odvisna od samega laka, kar pomeni, da podlak in nadlak nimata tako pomembne vloge, kot se morda zdi. Ne morete pričakovati, da boste dosegli isti učinek kot kozmetičarka v salonu ‒ ti trdijo, da je bolje, da kupite kakovosten lak.