Znamka Bell & Ross je predstavila zares prestižno ročno uro iz safirja, materiala, od katerega je trdnejši le diamant. Čeprav je navada, da je iz safirja zgolj zaščitno steklo nad številčnico, so pri Bell & Ross iz safirja ročno uro BR-X1 Tourbillon Sapphire izdelali kar v celoti. Podobno uro je pred časom predstavil tudi Hublot (Big Bang Unico Sapphire).

Francoska znamka ročni ur Bell & Ross zadovolji še tako zahtevne ljubitelje ur in ne vidimo človeka, ki bi se lahko obregnil ob ročno uro Bell & Ross BR-X1 Tourbillon Sapphire. Ohišje le-te je v celoti izdelano iz safirja, oznake in kazalci pa so prevlečeni z rodijem.

PREBERITE ŠE: Hublot s prestižno ročno uro iz safirja


Gre za mehansko uro z mehanizmom tourbillon, posebnim vpetjem nemirke, ki izniči negativen vpliv gravitacije, s čimer pripomore k natančnosti urnega mehanizma. Izdelava je izjemno zapletena, kar vpliva na ceno in prestiž. Tako kot pri večini ročnih ur je tourbillion viden tudi skozi transparentno številčnico ure Bell & Ross BR-X1 Tourbillon Sapphire. Pogled na delujoči mehanizem tourbillon je vedno fascinanten, v tem primeru še toliko bolj. Ura je sestavljena iz devetih delov, izdelava pa izjemno zamudna. Tako kot ohišje je prosojen tudi gumijasti pašček, ki je ojačan s kevlarjem.

Galerija – Bell & Ross BR-X1 Tourbillon Sapphire: