V tujini se uveljavlja počasno starševstvo, ki kot prioriteto postavlja kakovosten odnos med otrokom in staršem. Bi ga preizkusili tudi vi?

Počasno starševstvo je najnovejši trend, ki mu sledijo mlade mamice in mladi očetje po celem svetu. Gre za upor proti hitremu tempu življenja, ki staršem preprečuje, da bi imeli kakovostno interakcijo s svojimi otroki. Bistvo počasnega starševstva je to, da se starši naučijo ustaviti se v vsakdanji ihti ter se vsaj za nekaj minut na dan kakovostno in popolnoma posvetiti svojemu otroku. Kakovost odnosa in preživetega časa skupaj je pomembnejša od količine časa.

Počasno starševstvo se upira hitremu tempu življenja

Namesto da otroku posvetimo svoj čas in energijo s tem, da ga peljemo na neštete krožke, športne aktivnosti in glasbene delavnice, se dejansko ukvarjamo z njim. Kako pa lahko začnemo s počasnim starševstvom? Ena izmed možnosti, ki pogosto deluje, je, da določite tedenske družinske aktivnosti, ki jih brezpogojno izvedete. To je lahko skupni zajtrk, popoldanski sprehod ali pa kaj tretjega. Kakovostno preživljanje časa s svojim otrokom vas bo zagotovo osrečilo.

PREBERITE ŠE: Otroci živijo mesto 2018: mesto, ki je otrokom prijazno

Vsaj enkrat na teden si vzemite kvaliteten čas za svoje otroke