Huawei je na sejmu CES 2016 poleg pametnega telefona Mate 8 predstavil s kristali Swarowski posuti pametni uri Jewel in Elegan ustvarjeni za ženske. Pametne ure so bile do sedaj bolj moški dodatek ali bolje igračka, a to se sedaj spreminja. Uri dopolnjujeta kolekcijo pametnih ur Classic, Active in Elite, ki jih je Huawei predstavil lani.

Pametni uri Huawei Jewel in Elegant sta ustvarjeni za ženske. Posuti sta z 68 kristali Swarovski Zirconia debeline 1,5 mm, razporejenimi okoli rozasto pozlačenega okvirja. Dopolnjujeta ju paščka iz italijanskega usnja v biserno beli in safirno modri barvi. Elegant je nekoliko bolj zadržana kot Jewel, zato pa imata obe 40 različnih kožic za številčnico (44-milimetrska, pred praskami jo ščiti safirni kristal), kar je enako kot pri izvirnih modelih, so pa pri Huaweiu dodali še deset edinstvenih ženstvenih dizajnov. Obe pametni uri se ponašata z istimi tehničnimi lastnostmi kot njune tri predhodnice, ki so jih Kitajci predstavili na svetovnem mobilnem kongresu v Barceloni.

PREBERITE ŠE: Tag Heuer Connected – prva pametna ura s tradicijo!

Pametne ure Huawei Watch Elegant

Pametne ure Huawei Watch Elegant

Pametni uri Huawei Jewel in Elegant poganja Android Wear, združljivi pa sta tako z operacijskim sistemom Android kot iOS. Prikazujeta klice, sporočila in e-pošto, s pomočjo brezžične povezave Bluetooth pa se lahko povežeta z brezžičnimi slušalkami in tako omogočata poslušanje brez posrednika (beri: telefona). Ura uboga na glasovne ukaze, s katerimi je možno upravljati glasbo in navigacijo, in čeprav bolj spominja na modni dodatek kot pa na športnega partnerja, je z merilcem srčnega utripa in vsemi naštetimi priboljški popolna naprava tudi za tek, hojo in planinarjenje, ne le za poslovna srečanja in elegantne večerje.

Pametne ure Huawei Watch Jewel

Pametne ure Huawei Watch Jewel