Ne vemo za vas, ampak ob takih ročnih urah nas pametne ure prav nič ne ganejo. Harry Winston Opus 14 je namreč še ena tistih klasičnih ročnih ur, ki jim pametne ure ne sežejo do kolen. Njen mehanični mehanizem so navdihnili džuboksi, ki smo jih nekoč našli v vsakem gostinskem obratu v Ameriki. Ljubitelji Opusa so dolgo čakali na nov model v seriji, a čakanje se je obrestovalo!

Posebnosti serije ročnih ur Harry Winston Opus, katere začetki segajo v leto 2001 (takrat je nastal Opus 1), sta unikaten prikaz časa in dejstvo, da za njimi stoji neodvisni proizvajalec ur. A 13 ur Opus kasneje, leta 2013, je znamko Harry Winston kupil Swatch Group in privrženci serije so se ustrašili, da je to konec ročnih ur Opus, kot jih poznamo. K sreči so se ušteli in ime Opus živi dalje, z zdaj še obsežnejšim opusom.

PREBERITE ŠE: Ročna ura Klokers Klok-01 – elegantna ura brez kazalcev, ki jo je navdahnilo logaritemsko računalo


Harry Winston, oče znamke, je pri ročni uri Harry Winston Opus 14 združil moči s Franckom Ornyjem in Johnnyjem Girardinom, dvema gurujema izdelave ur. Ura ima premer kar 54,7 milimetra, v debelino pa meri 21,9 milimetra, kar ni neobičajno za ure Opus, ki potrebijejo veliko prostora, da shranijo svoj zapleten in unikaten mehanizem. Asimetrična ročna ura Opus 14 je izdelana iz kar 1066 delov in 124 draguljev. Nas je vrgla na rit, kaj pa vas?

Ogled galerije – Opus 14