Moskito je prav posebna pametna ura. Poleg odlične ročne ure je Moskito tudi analogni kolesarski števec z vsemi potrebnimi informacijami. Dovolj je že zasuk ohišja, pa jo z zapestja prestavite na krmilo. Pritisk na gumb, pa iz merjenja časa preklopi na funkcije števca.

Moskito je več kot le analogna pametna ura. Je tudi kolesarski števec. Med njima preklopimo zgolj z enim pritiskom na gumb, z zapestja na krmilo pa ohišje prestavite zgolj z enim zasukom. Navzven jo krasi eleganten dizajn, kakršnega pričakujemo od klasične ročne ure, a kar jo loči od konkurence, je njena funkcionalnost, ki so jo inženirji izvlekli iz analogne zasnove.

 Pametna analogna ura in kolesarski števec Moskito


Pametna analogna ura in kolesarski števec Moskito

Gre namreč za pametno uro, ki prek številčnice s spretno izrabo kazalcev obvešča o klicih, sporočilih in drugih obvestili z vašega pametnega telefona, ko zamenja ‘službo’ in postane kolesarski števec, pa kazalci opravljajo povsem druge funkcije.

PREBERITE ŠE: Vector Luna BMW i – BMW s pametno uro, ki zdrži cel mesec!


Kazalec za sekunde postane merilec trenutne hitrosti, kazalec za minute meri prevožene kilometre, kazalec za uro pa ohranja osnovno funkcije, to je kazanje točnega časa. Kazalec sekundarne številčnice, ki kaže datum, zdaj prikazuje povprečno hitrost. Tu pa je še tretji način. Ura lahko namreč služi tudi kot kronometer, ki beleži čas do sekunde natančno. Med možnostmi preklapljamo zgolj z enim pritiskom na gumb. Za kolo dobite poseben nastavek na ohišje, uro pa polnite prek USB-priključka. Cena? Od 500 evrov dalje.

Galerija – ročna ura in kolesarski števec Moskito: