Mantra je beseda ali zvok, ki je namenjena ponavljanju in ob tem večanju koncentracije med meditacijo. Je pozitivna točka koncentracije, ki nam omogoča, da smo resnično prisotni »tu in zdaj«. Nas umirja in duši nepotrebne hrupe v naših življenjih, ter nam omogoča, da smo tam, kjer moramo biti. Jutranje mantre narekujejo, kakšen naj bo naš dan, ali z drugimi besedami: kako bomo ves dan videli stvari in se nanje odzivali. Jutranje mantre predstavljajo naš dnevni fokus in energijo.

Jutranje mantre za boljši dan:

1. “Obstajam”

S ponavljanjem mantre “obstajam” med jutranjo meditacijo, si lahko pomagate pri izkoriščanju vaših osebnostnih lastnosti in sposobnosti. Ko zapojete ali po tiho, sami pri sebi, izgovorite “obstajam”, se vedno prezrcalite v sedanji trenutek. Poskusite z izgovarjanjem mantre “obstajam” izboljšati svoj um, preden stopite v svoj naporen dan.

2. “Jaz sem močan/močna”

Z vzklikanjem mantre “jaz sem močan/močna” boste opredelili svojo zmožnost kontrole nad vsako situacijo. Priznajte si, da lahko  imate nadzor nad svojo usodo. Sposobni ste videti vse lastne darove in vrline. Izberite pozitivnost in si s tem pričarajte srečo. Spremljajte, kako vas afirmacija “jaz sem močan/močna” napolni. Ponavljajte jo znova in znova pred razgovorom za službo, sejo, predstavitvijo ali izpitom.

3. “Ljubim”

Poskusite s ponavljanjem mantre “ljubim” na vse zgodaj. Poskusite, če ste na tleh ali nestrpni. S ponavljanjem močne besede v svoje življenje priklicali vse lepo in vam ljubo.

PREBERITE ŠE: Navade za boljše življenje

Jutranje mantre narekujejo, kakšen bo naš dan.

Jutranje mantre za boljši dan

4. “Om”

“Om” je najbolj univerzalna mantra. Ob petju zloga “om” ustvarjate močne vibracije in zvok. Starodavni misleci označujejo “om” kot najbolj elementarni zvok, ki predstavlja neskončno univerzalno zavest. Poskusite s skandiranjem zloga “om” zjutraj, preden vstanete iz postelje ali pred in po izvajanju joge. “Om” vam bo pomagal preiti v duševno ravnovesje.

5. “Jaz sem”

Vi ste vse! Z izgovarjanjem mantre “jaz sem” boste svojo božanskost ozavestili in poglobili. Vi, v prostoru, kot vi. Vsak od nas vsebuje vse dobro. Napolnite se z radostjo od glave do pet. Naslednjič, ko se zbudite, izgovorite mantro “jaz sem” in z njo prenesite mogočno harmonijo v nov dan in vaš svet.