Leta 1555 je Nostradamus začel pisati skrivnostne verze, polne čudnih idej. Danes ti veljajo za presenetljive napovedi prihodnosti. Za nekatere Nostradamus ni več kot le inteligenten prevarant, ki je izkoristil naivne bralce, spet drugi pravijo, da je to največji prerok, ki je kadarkoli živel na Zemlji. In kaj je napovedal za leto 2018?

Michel de Nostredame, bolj poznan kot Nostradamus, je bil francoski zdravnik in astrolog, ki je živel v 16. stoletju. Od običajnih ljudi se je razlikoval po tem, da naj bi imel zmožnost ‘gledanja v prihodnost’. Gledal naj bi v skledo, napolnjeno z vodo, in med opazovanjem tekočine ‘prejel’ videnje prihodnosti. Tako je torej predvidel številne prihodnje dogodke, nekateri pa so se tudi zares zgodili. Svojo prvo knjigo Les Propheties je napisal leta 1555, ponatise pa tiskajo še danes.

 Nostradamus

Nostradamus

Kaj je Nostradamus pravilno napovedal?

Nostradamus je pravilno napovedal požar v Chicagu leta 1871 in vzpon Hitlerja. Pravilno je napovedal tudi 11. september 2001, za katerega je napisal: “Earthshaking fire from the center of the Earth Will cause tremors around the New City. Two great rocks will war for a long time; Then Arethusa will redden a new river.” Prav tako mu priznavajo napoved pristanka na Luni, napoved atentata na Johna F. Kennedyja in jedrsko bombo.

 Pravilno je napovedal tudi teroristične napade 11. septembra 2001.

Pravilno je napovedal tudi teroristične napade 11. septembra 2001.

Kaj Nostradamus napoveduje za leto 2018?

Nostradamus je za leto 2018 napovedal grozljive dogodke (čeprav so bile podobne stvari napovedane tudi za leto 2017). Francoski prerok je domneval, da bodo to leto iz grobov vstali mrtvi, svet pa se bo soočal z velikimi spremembami. Zemljo naj bi pretresle številne naravne nesreče, več kot kadarkoli prej. Najbolj zastrašujoče napovedi so v njegovi knjigi Les Propheties, kjer opisuje prihod tretje svetovne vojne. Nostradamus je zapisal, kako se bo začela ‘velika vojna’. “Velika vojna se bo začela v Franciji, napadena bo cela Evropa. To bo dolga in zastrašujoča vojna … In končno bo mir, a v njem bodo uživali le redki.” Dodaja še: “Vojna se bo začela med dvema svetovnima silama in bo trajala 27 let. Trenutek velikega nasilja bo sovpadal s pojavom kometa na nebu. Jedrski terorizem in naravne katastrofe bodo uničile naš planet, Zemlji se bo približal velik planet.” Napovedal je tudi izbruh Vezuva, naravna nesreča pa naj bi ubila okoli 16 tisoč ljudi. Prav tako napoveduje naravne nesreče po ZDA. Pravi, da bo potres “prizadel predvsem zahodni predel”.

Več informacij: NOSTRADAMUS ZA LETO 2018 NAPOVEDUJE STRAŠLJIVE STVARI