Ne glede na to, ali želite postati najboljši na svojem področju ali pa ustanoviti svoje podjetje – le kdo vam lahko svetuje bolje kot tisti, ki so dosegli največji poslovni in finančni uspeh? Od poslovnih nasvetov Billa Gatesa do lekcij o uspešnem vodenju Richarda Bransona; modrosti, zapisane na straneh teh knjig, sežejo dlje od tistih, ki ste jih izvedeli v šolskih klopeh.

Knjige milijarderjev, ki te naučijo živeti:

1. Knjige milijarderjev: Richard Branson: The Virgin Way

Ustanovitelj vodilne naložbene skupine Virgin v svoji knjigi razkriva lekcije o vodenju posla in podjetništvu, v kateri poudarja pomen poslušanja in zaposlovanja pravih kadrov. Branson odkrito govori tako o svojih uspehih kot neuspehih, nasploh pa knjiga ponuja lep vpogled v življenje nekoga, ki v življenju ne more brez izzivov.

Richard Branson: The Virgin Way

Richard Branson: The Virgin Way

2. Knjige milijarderjev: Howard Schultz: Onward

Osem let po tem, ko je zapustil mesto generalnega direktorja verige kavarn Starbucks, se je vrnil ravno v času največje finančne krize podjetja. Schultz v knjigi opisuje, kako je znova oživil globalno verigo kavarn po tem, ko je sprejel nekaj nenavadnih odločitev, kot je zaprtje več kot 7000 kavarn po ZDA. Ne manjka niti pripovedovanj o njegovih edinstvenih poslovnih strategijah in anekdot o odraščanju v New Yorku.

Howard Schultz: Onward

Howard Schultz: Onward

3. Knjige milijarderjev: Warren Buffett: The Essays of Warren Buffet

85-letni predsednik uprave in generalni direktor Berkshire Hathawaya Warren Buffet velja za enega največjih investitorjev v zgodovini. Knjiga je zbirka njegovih pisem delničarjem podjetja Berkshire Hathaway. V vsakem preprosto in humorno razloži različne vidike svoje poslovne in investitorske filozofije.

Warren Buffett: The Essays of Warren Buffet

Warren Buffett: The Essays of Warren Buffet

4. Knjige milijarderjev: Bill Gates: Business @ the Speed of Thought

Ustanovitelj Microsofta Bill Gates, ki ga Forbes ocenjuje kot najbogatejšega človeka na svetu, v svoji knjigi poudarja pomen tehnologije za izboljšanje poslovanja. Pri tem se opira na primere svojih podjetij Microsoft in GM.

Bill Gates: Business @ the Speed of Thought

Bill Gates: Business @ the Speed of Thought

5. Knjige milijarderjev: Peter Thiel: Zero to One

Thiel, ustanovitelj podjetja PayPal, v knjigi izpostavi pomembnost prodora na trg z inovacijo raje kot z novim podjetjem, ki deluje na področju že obstoječih izdelkov in storitev.

Peter Thiel: Zero to One

Peter Thiel: Zero to One

6. Knjige milijarderjev: Donald Trump: Think Like a Champion

Kombinacija osebnih anekdot in nasvetov o učenju iz lastnih napak in soočanja s strahovi v zbirki esejev republikanskega predsedniškega kandidata in nepremičninskega mogotca.

Donald Trump: Think Like a Champion

Donald Trump: Think Like a Champion

7. Knjige milijarderjev: Oprah Winfrey: What I Know for Sure

Oprah, rojena v revni družini, je s strastjo in predanostjo kasneje zgradila uspešno kariero kot igralka in voditeljica pogovorne oddaje. V zbirki svojih kolumn podaja nasvete in lekcije iz življenja.

Oprah Winfrey: What I Know for Sure

Oprah Winfrey: What I Know for Sure

8. Knjige milijarderjev: Ralph Lauren: Ralph Lauren

Biografija modnega oblikovalca, v kateri izvemo o njegovi življenjski zgodbi, ko je kot sin judovskih imigrantov odraščal v ameriškem Bronxu, in o tem, kako ga je stil visoke družbe očaral, da je začel razvijati lastno modno znamko visoke mode.

Ralph Lauren: Ralph Lauren

Ralph Lauren: Ralph Lauren

9. Knjige milijarderjev: Michael Dell: Direct from Dell

Navdihujoča zgodba s koristnimi nasveti poslovneža, ki je z 19 leti pustil šolo in ustanovil računalniško podjetje, ki je danes zrastlo v korporacijo Dell. Preberete lahko vse o tem, kako je njegov posel zrastel in kakšen je Dellov edinstven podjetniški stil.

Michael Dell: Direct from Dell

Michael Dell: Direct from Dell

10. Knjige milijarderjev: T. Boone Pickens: The First Billion Is the Hardest

Zgodba o tem, kako je danes 87-letni predsednik BP Capital Management premagal osebne in poslovne izzive in dosegel ogromen uspeh. Vsako poglavje se začne z njegovim življenjskim ali poslovnim citatom.

T. Boone Pickens: The First Billion Is the Hardest

T. Boone Pickens: The First Billion Is the Hardest