Tisti z življenjem v naročju luksuza si lahko privoščijo zares karkoli jim srce poželi. Pomislite na razkošne avtomobile, eksotične dvorce in fini nakit. A to še ni konec! Kaj pravite na podmornico, zasebno letalo ali super-jahto z ročno izdelanimi detajli? Berite dalje. Tu so namreč najbolj šokantni nakupi vseh časov - govorimo tako o ceni kot tudi o namembnosti.

Najbolj šokantni nakupi vseh časov:

10. Pisane Levi’s kavbojke za 27.000 ameriških dolarjev

Večbarvne kavbojke blagovne znamke Levi’s so sanje marsikaterega hipsterja in hkrati nočna mora vsakega poznavalca zadnjih modnih trendov. Kakorkoli že, kavbojke so razstavili na najbolj umetniški razstavi na svetu. Umetnik Damien Hirst je v sodelovanju z modno hišo ustvaril kose nosljive umetnosti. Obstaja le osem teh. Mnogi bi dejali, da je še to preveč.

Pisane Levi's kavbojke

Pisane Levi’s kavbojke

9. Belgijski šampionski golob za 200.000 ameriških dolarjev

Belgijski golobi so znani po vsem svetu, tako kot tamkajšnje pivo in čokolada. Znani gojitelj golobov je na dražbi (na specializirani spletni strani pipa.be) prodal pravzaprav celo jato 530 golobov, za katero je iztržil okoli štiri milijone evrov.

Belgijski šampionski golob

Belgijski šampionski golob

8. Izvirni Apple računalnik za 219.249 ameriških dolarjev

Si lahko predstavljate, da ste lastnik izvirnega modela Apple računalnikov? Italijanski poslovnež Marco Boglione je imetnik matične plošče računalnika Apple 1, ki je znan kot najdražji osebni računalnik vseh časov.

Izvirni Apple računalnik

Izvirni Apple računalnik

7. 6 litrov vina za 304.775 ameriških dolarjev

Sprašujemo se, kaj vsebuje tako cenjena steklenica vina kot je tale. Povzroči še večji glavobol? To so najdražje steklenice vina Cheval Blanc 1947 na svetu. Na avkciji novembra 2010 so jih prodali za rekordnih 304.775 ameriških dolarjev.

Najdražje steklenice vina Cheval Blanc 1947 na svetu

Najdražje steklenice vina Cheval Blanc 1947 na svetu

6. Parkirni prostor za 1 milijon ameriških dolarjev

Parkirno mesto na Manhattnu se ponaša s parkirnim prostorom, vrednim 1 milijon ameriških dolarjev. Nahaja se v sklopu razkošne hiše z osmimi etažami. Nakup parkirišča bi bil enakovreden plačevanju štiriindvajsetletnemu vsakodnevnemu plačevanju kazni za nepravilno parkiranje, ki znaša 115 ameriških dolarjev.

PREBERITE ŠE: Impresivne super jahte, ki so danes na prodaj

Parkirni prostor za 1 milijon ameriških dolarjev

Parkirni prostor za 1 milijon ameriških dolarjev

5. Srce oceana za 17 milijonov ameriških dolarjev

Naslednji najbolj šokanten in dragocen nakup na svetu je ogrlica Srce oceana (Hearth of the Ocean). Vse se je začelo s fiktivnim kosom nakita, ki ga je v filmu Titanik nosila Kate Winslet. Tako je ogrlica postala eden najbolj legendarnih kosov nakita na svetu. Po velikem filmskem uspehu, so bili londonski draguljarji Asprey & Garrard, povabljeni, da izdelajo stvarno ogrlico z enakim dizajnom. 171-karatni safir v obliki srčka je obdan s 103 diamanti in vreden 17 milijonov ameriških dolarjev.

Srce oceana

Srce oceana

4. Ura Patek Philippe za 24,4 milijonov ameriških dolarjev

Kot pravi stari rek: čas je denar. Slednje za uro Patek Philippe drži brez dvoma. Vredna je 24,4 milijonov ameriških dolarjev. Za izdelavo so porabili 8 let. Sestavljena je iz 900 sestavnih delov. Kot poročajo pri Sotheby, je najnaprednejša ura brez pomoči računalnikov pri izdelavi.

Ura Patek Philippe

Ura Patek Philippe

3. Antilia za pribl. 1 milijardo ameriških dolarjev

Domovanje Mukesha Ambanija, najbogatejšega Indijca, je vredno okoli 1 milijarde ameriških dolarjev. Stekleni dvorec vključuje ne le eno, ampak devet dvigal, gledališče, ki sprejme 50 oseb, dvonadstropno rekreacijsko središče in ne na zadnje pristanišče za helikopter. Dvaindvajsetnadstropni stolp v Mumbaju je nadvse ekstravaganten. Garaža daje prostor 168 avtomobilom. Ne pozabimo omeniti tudi kluba zdravja in nekaj plavalnih bazenov, ki jih lahko najdemo v stavbi.

Domovanje Mukesha Ambanija

Domovanje Mukesha Ambanija

2. Luksuzna jahta History Supreme za 4,8 milijard ameriških dolarjev

Luksuzne jahte so vedo priljubljena tema, ko teče beseda o obilju milijonarjev in milijarderjev. History Supreme je najdražja luksuzna jahta v zgodovini. Vključuje ročno delo liverpoolskega draguljarja Stuarta Hughesa, ki je za dokončanje projekta porabil 36 mesecev. Prava atrakcija je stena v spalnici, ki je izdelana iz meteornega kamna. Zanimivost pa je tudi akvarij iz 24-karatnega zlata.

Luksuzna jahta History Supreme

Luksuzna jahta History Supreme

1. 45,52-karatni modri diamant za več sto milijonov ameriških dolarjev

Prekrasen modri diamant je bil ocenjen na več sto milijonov dolarjev. Je eden najbolj razvpitih kosov nakita v svetovni zgodovini. Nekateri verjamejo v lepoto diamanta, drugi v njegovo prekletstvo.

45,52-karatni modri diamant

45,52-karatni modri diamant