Plavanje in kopanje nista priljubljena le v vročih poletnih mesecih. Ljudje se nikoli ne branimo tropskih destinacij tudi pozimi, kamor pobegnemo, ko stisne. Lepe plaže, sproščeno in avanturistično vzdušje ter seveda bazeni, so odločilni faktorji, ki vplivajo pri izbiri naše počitniške destinacije. In ravno slednji znajo biti prav fascinantni. Danes vam predstavljamo bazene, ki s svojim dizajnom jemljejo dih!

Kateri so najlepši bazeni na svetu, ki s svojim dizajnom jemljejo dih?

12. Marina Bay Sands Resort Infinity Pool, Singapur

To je eden tistih bazenov, kjer se zdi, da se kristalno čista voda nikoli ne konča. Bazen ponuja razgled na Singapur in je kot nalašč za iskalce andrenalina, ki želijo zaužiti čarobnost mesta v celoti.

11. Hanging Gardens Ubud Hotel Luxury Pool, Bali

Tudi ta bazen je eden tistih neskončnih bazenov, ki naravnost navdušujejo. Obdaja ga bujno rastlinstvo in drevesa, v bližini pa so na voljo tudi majhne koče, kjer si lahko vzamemo čas za počitek ter luksuzni spa, da bo naše bivanje še bolj sproščujoče.

10. St. Regis Gold Energy Pool, Tibet

Ta bazen nas fascinira s svojo zlato barvo. Voda je vedno med 28°C in 32°C. Medtem ko plavamo v bazenu, lahko dobimo tudi masažo nog ter se prepustimo posebni hrani in pijači, ki pomagajo, da je izkušnja v bazenu zares edinstvena.

 St. Regis Gold Energy Pool, Tibet

St. Regis Gold Energy Pool, Tibet

9. Chongwe River House Pool, Zambija

Nič nenavadnega ne bo, če bomo ob tem bazenu srečali slona ali kakšno drugo divjo žival. Udoben bazen namreč omogoča, da med kopanjem in sončenjem spoznamo tudi nekaj drugih prebivalcev Zambije.

8. Golden Nugget Pool, Las Vegas

Čeprav v Las Vegasu ne zmanjka dogodivščin, nikakor ne bomo želeli preskočiti kopanja v bazenu Golden Nugget, kjer bomo lahko plavali z morskimi psmi. Bazen ima namreč akvarij, kjer plavajo tropske ribe in majhni morski psi. Bazen ima tudi tobogan v treh nadstropjih.

7. The Cambrian Pool, Švica

Med lepimi, zasneženimi gorami se skriva čudovit kraj za kopanje v zimskem času. Ledeno modra voda in svež zrak bosta pričarala poživljajočo izkušnjo. Zraven bazena nam je na voljo celotna spa izkušnja: lahkoo se sprostimo ob raznih terapevtskih tretmajih, ki jih nudijo v enem od najboljših svetovnih wellness centrov.

6. The Standard Rooftop Pool, Los Angeles

Los Angeles je mesto slavnih in Standard je odličen kraj, da kakšnega tudi srečamo. Luksuzni bazen na strehi je namreč še eno stičišče slavnih in bogatih. Lahko si ogledamo film, projiciran na steno, čas preživimo na plesišču ali pa si privoščimo gurmanski obrok ob zunanjem kaminu.

5. Sanctuary Swala Pool, Tanzanija

Bazen se nahaja v narodnem parku Tarangire. Če ste si kaj želeli, da vas med kopanjem obiščejo sloni in antilope, potem se morate obvezno odpraviti do Sanctuary Swala Pool. Tukaj se lahko povežemo z naravo in hkrati uživamo v luksuzu.

4. Nandana Villas Pool, Bahami

Naslednjič na Bahamih nikakor ne pozabite na obisk bazena Nandana Villas. Palme, čista, modra voda in široke bele stopnice, ki vodijo v bazen, bodo razlog, da tega zanimivega in eksotičnega kraja ne bomo želeli zapustiti.

3. The Library Pool, Tajska

Bazen se ponaša z vodo v odtenkih globoke oranže in rdeče. Brez skrbi, ne gre za barvila, temveč za mozaik na dnu bazena. Za popolno doživetje so tu še rdeči dežniki, skupaj s stoli.

2. Neptune Pool, Hearst Castle, Kalifornija

Bazen navdušuje z grško arhitekturo, vse od kipov do amfiteatra, kjer se bomo lahko zatekli pred žgočim soncem. Bazen je bil zgrajen med letoma 1924 in 1936, kar dokazuje, kako čvrsti in visoko kakovostni so gradbeni materiali.

1. San Alfonso Del Mar Pool, Čile

To je največji bazen na svetu – gre namreč za bazen na dobrih osmih hektarjih, ki v dolžino meri slab kilometer. Bazen premore okoli 2 milijona hektolitrov vode, tako da je prostora več kot samo dovolj. Bazen je napolnjen z morsko vodo.