Medtem ko doživljamo še en vročinski val, se poskusimo ohladiti tudi tako, da si ogledamo nekaj najboljših bazenov na strehi. Tukaj so najbolj spektakularni bazeni na strehi.

Najbolj spektakularni bazeni na strehi:

Pyne, Bangkok, Tajska

Bazen na strehi v Bangkoku so tajski krajinski arhitekti T.R.O.P. postavili na podest 42-nadstropne stanovanjske stavbe v bližini glavne mestne postaje. Odlikujejo ga betonski okvirji s krošnjami dreves.

Pyne, Bangkok, Tajska

Pyne, Bangkok, Tajska

Jellyfish House, Marbella, Španija

Bazen s steklenim dnom se razteza nad glavnim vhodom v hišo, ki so jo ustvarili nizozemski arhitekti Wiel Arets Architects. Ena izmed sten bazena ima tudi veliko notranje okno, tako da lahko prebivalci v kuhinji v prvem nadstropju opazujejo družino in prijatelje, ki se kopajo.

Refúgio na Montaria, Viana do Castelo, Portugalska

Betonska hiša na severu Portugalske je delo lokalnega studia Carvalho Araújo in vključuje previsno steno, kjer se bohoti ozek bazen. Ta ponuja razgled na podeželsko pokrajino in na hribe Serra d’Arga.

Casa L4, Costa Esmeralda, Argentina

Počitniška hiša v Argentini ima na strehi bazen in teraso za sončenje, hišo pa je arhitekt Luciano Kruk namenil sebi in svoji partnerki.

Naman Retreat, Vietnam

Dvonadstropna vila je zadnja v seriji počitniških vil, ki so jih za Naman Retreat v Vietnamu oblikovali pri MIA Design Studio. Najbolj nenavadna lastnost stavbe je plitki bazen, ki obdaja potopljen bivalni prostor na strehi, do katerega lahko dostopamo prek mosta, ki se razteza do prvega nadstropja nasprotne vile.

Antokolsky Pentohouse, Tel Aviv, Izrael

Bazen na strehi se nahaja na robu prenovljenega penthousa v Tel Avivu, ki je delo izraelskega arhitekta Pitsouja Kedema. Stanovalci lahko med plavanjem uživajo v razgledu na stare mestne hiše.

PREBERITE ŠE: Čudoviti bazeni, za katere ne boste verjeli, da so javni

House at Alibag, Mumbaj, Indija

Hiša v Indiji je delo arhitektov pri Malik Architecture. Odlikujejo jo jekleni tuneli, koridorji, ki se lahko premostijo, ter bazen na strehi. Namen ostrih robov bazena je, da daje vtis, da se voda bazena združuje z Arabskim morjem na obzorju.

House at Alibag, Mumbaj, Indija

House at Alibag, Mumbaj, Indija

Maison Beauvallon, Francija

Do bazena na strehi na jugu Francije, ki so ga ustvarili pri arhitekturnem biroju Raphaëlle Segond, vodijo stopnice, bazen pa se tako pridruži odprtemu tipu dnevne sobe.

Maison Beauvallon, Francija

Maison Beauvallon, Francija

Oak Pass House, Kalifornija, ZDA

Koncertni violinist si je v Kaliforniji zgradil hišo, ki ponuja neskončni bazen. Ta se razteza vzdolž roba zunanje terase in pod veje enega izmed zaščitenih hrastov.

Jungle House, São Paulo, Brazilija

Betonska rezidenca, ki stoji med krošnjami obalnega deževnega gozda v São Paulu, ima na strehi čudovit bazen.

Mirage House, Tinos, Grčija

Ta hiša še ni bila zgrajena, a si vseeno zasluži mesto na seznamu. Kois Associated Architects so si na grškem otoku Tinos zamislili hišo, ki ima na vrhu neskončni bazen kvadratne oblike, ki je zasnovan kot nevidna oaza.