Najdite navdih za popoln parfum pri najbolj legendarnih ženskah vseh časov.

Na katere parfume so in prisegajo slavne ženske?

Princesa Diana


Princesa Diana se je do oltarja sprehodila s parfumom Quelques Fleurs proizvajalca Houbigant Paris. Ta cvetlični parfum je bil prvič proizveden leta 1913, v vonju pa so note citrusov, jasmina, španskega bezga in nageljnov. Quelques Fleurs je bil tudi prvi parfum, ki je vseboval več dišav.

Quelques Fleurs proizvajalca Houbigant Paris

Zadnjih nekaj let je bil Dianin najljubši parfum Hermèsov 24 Faubourg, narejen 1995. Oba parfuma še vedno proizvajajo, novejša različica parfuma Quelques Fleurs je bila narejena 2017, klasična različica parfuma 24 Faubourg pa je priljubljena še danes.

Marilyn Monroe

https://www.instagram.com/p/BmETyyWhhVu/?tagged=marilynmoroe
Ko so Marilyn Monroe vprašali, kaj nosi v postelji, je odgovorila z danes slavno frazo: “Chanel № 5, seveda.” Ta parfum je bil eden njenih najljubših in velikokrat se ga povezuje prav z Marilyn.

Chanel № 5

Leta 2002 so prišli do podatka, da je med snemanje filma Nekateri so za vroče Marilyn dobila v svoje stanovanje na Beverly Hillsu pafum Rose Geranium, ki ga je takrat proizvajal Floris. Obstaja tudi račun, ki to potrjuje. Ta parfum se ne proizvaja več, lahko pa s tem vonjem najdete eterična olja za kopel. Chanel № 5 pa ima do danes že kar nekaj novejših različic, zadnja je bila ustvarjena leta 2015.

Audrey Hepburn


Audrey je bila muza modnega oblikovalca Huberta de Givenchyja. Zato ni presenečenje, da je imela najraje Givencheyjeve parfume. Parfum L’Interdit je bil leta 1957 narejen posebej za Audrey. Ime parfuma v francoščini pomeni “prepovedan”. Sestava parfuma vsebuje začimbe, note citrusov, breskve in jagode, srčne note pa so perunika, vijolica, narcisa, dišeča kananga, šmarnica in vrtnica.

L'Interdit

Čeprav je Audrey prosila, da parfum ne bi bil namenjen javnosti, so ga lahko ljudje 3 leta po prvi proizvodnji že kupili. Dišava je v trenutku dosegla kultni status, saj so vse ženske želele dišati kot Audrey Hepburn.

Tudi ve imate to možnost. Parfum je bil ponovno izdan v letih 2003 in 2007. Na žalost parfuma ni več moč dobiti v originalni steklenički. Danes je ta precej preprostejša – samo pravokotna steklenička z Givenchyjevim logotipom.

Elizabeth Taylor


Danes ima skoraj vsaka zvezdnica svojo linijo parfumov, a Elizabeth Taylor je tista, ki je začela ta trend. Njena blagovna znamka je ustvarila kar nekaj uspešnih parfumov, med njimi Black Pearls, Passion, Forever Elizabeth, White Diamods itd. In ravno parfum White Diamonds je izbrala tudi igralka sama.

White Diamonds

Všeč ji je bil tudi parfum Bal a Versailles Jean Desprez, ustvarjen leta 1962. Gre za orientalski vonj, ki ima kar 300 sestavin, glavne note pa so sandalovina, pačuli, dišeča kananga, pomarančni cvet in vanilja.

White Diamonds je kultni parfum, ki ga lahko kupite še danes. Bal a Versailles Jean Desprez pa je danes redkost: parfum se več ne proizvaja, a entuziasti ga še vedno najdejo in poskusijo kupiti.

Grace Kelly


Grace Kelly je bila prava ljubiteljica parfuma Fleurissimo britanske parfumske hiše Creed. Parfum je bil posebej naročen za Graceino poroko in je dopolnjeval nevestin šopek. Gre za cvetlično dišavo, ki vsebuje note bergamotke, bolgarske vrnice, lilije in firenške perunike. Creed še vedno proizvaja legendarno dišavo v klasični različici.

Fleurissimo

Catherine, vojvodinja Cambriška


Najljubša blagovna znamka parfumov Kate Middleton je Illuminum. Gre za britansko elitno blagovno znamko, ustanovljeno 2007. Kate se je za poročni dan s princem Williamom odločila za parfum White Gardenia Petals. Ta se odpre z notami lilije in bergamotke, srčne note pa so gardenija, dišeča kananga in jasmin. Parfum je na voljo v nišnih parfumerijah.

White Gardenia Petals

Meghan, vojvodinja Suseška


Meghan resnično obožuje parfume. Med drugim je celo priznala, da se vrne, če zapusti hišo brez parfuma. Kot bi lahko pričakovali za članico britanske kraljeve hiše, ima Meghan najraje britanske parfume. Njena dva najljubša sta Wild Bluebell in Wood Sage & Sea Salt nišne znamke Jo Malone. Prvi je cvetlični z notami perunike in šipka, drugi pa je bolj lesna in vodna dišava. Oba pa delujeta precej naravno in sveže.

Wood Sage & Sea Salt

Poročni parfum Meghan s hiše Floris London je postal del zasebne kolekcije in tako ni na voljo za javnost. Parfumi Jo Malone pa so seveda javnosti na voljo.

Penélope Cruz


Penélope je postala nov obraz legendarnega Lancômovega parfuma Trésor. V intervjuju je dejala, da že od 13. rojstnega dne, ko sta ji parfum Trésor podarila starša, od doma nikoli ne odide brez nekaj kapljic tega parfuma. Je cvetlični parfum s notami ananasa, breskve, perunike in vrtnice. Poleg klasične različice Lancôme ustvarja tudi nove različice parfumov.

Trésor

Cameron Diaz


Pozitivna Cameron resnično ustreza svojemu najljubšemu parfumu, ki se imenuje Happy. Proizvajajo ga od leta 1997 in se velja za enega najuspešnejših parfumov Cliniquea. Je sadno-cvetlična dišava z notami jabolka, slive in s pridihom bergamotke. Srčne note so frezija, vrtnica, šmarnica in orhideja.

Happy

Ta parfum je zelo priljubljen in seveda na voljo v parfumerijah.

Madonna


Madona je prava navdušenka nad parfumi. Eden njenih najljubših je Dior Hypnotic Poison. Dišava ima note marelice, slive in kokosa. Srčne note so jasmin, šmarnica, vrtnica, sandalovina in vanilja.

Hypnotic Poison

Hypnotis Poison je bil prvič proizveden leta 1998, letos pa obeležuje 20 let. Steklenička parfuma spominja na jabolko, ki asociira na prepovedan sadež v rajskem vrtu. Aroma parfuma ustreza njegovemu imenu: francoski pesnik Paul Valéry je namreč nekoč dejal: “Parfum je strup za srce.”

Hypnotic Poison zlahka kupimo v parfumeriji, novejša različica pa je bila proizvedena pred 4 leti.

Vivien Leigh


Joy by Jean Patou je bil najljubši parfum Vivien Leigh. Ustvarjen je bil leta 1930, javnosti pa je postal dostopen med veliko gospodarsko krizo v poznih 30. letih prejšnjega stoletja. Ime parfuma in njegova aroma sta bila kontrast mračnemu finančnemu stanju v ZDA, zato je ta postal simbol upanja. Cvetlična dišava je imela note bolgarske in majske vrtnice ter jasmina. Desetletja pozneje je parfum Joy kot svoj najljubši označila tudi stilska ikona Jacqueline Kennedy.

Joy

Danes ta legendarni parfum ni več na voljo. Vendar pravi navdušenci še vedno poskušajo najti parfum in ga dodati v svojo zbirko.