Ruski milijarder je svojo 256-milijonsko jahto zamenjal za 360 milijonsko jadrnico! Andreja Melničenka je s tem postal lastnik največje jadrnice na svetu. Največja jadrnica na svetu je dolga kar 142 metrov (prejšnja je bila očitno premajhna) in sliši na ime Beli biser (White Pearl). Jambori jadrnice se vzpenjajo do nebes. Najvišji se namreč dviga kar 90 metrov visoko (za primerjavo, nebotičnik v Ljubljani je visok 70 metrov)!

Rusi so znani po tem, da radi pogledajo globoko v kozarec, pa tudi po milijonarjih, ki radi sežejo globoko v žep. Eden takih je 44-letni ruski oligarh Andrej Melničenko (obogatel je s predvsem proizvodnjo umetnih gnojil, na Forbesovi lestvici najbogatejših pa je trenutno na 139. mestu z ocenjenimi 10,1 milijardami evrov pod palcem), ki so mu v Hamburgu predali ”ključe” njegove nove morske igračke, 142-metrske megajahte White Pearl, kna svetu. Razkošno ladjo je oblikoval prosluli francoski oblikovalec Philippe Starck, v mesto in kožo pa so jo spravili nemški ladjarji Nobiskrug.

PREBERITE ŠE: Impresivne super jahte, ki so danes naprodaj

Največja jadrnica na svetu

Največja jadrnica na svetu

Jadrnica White Perla Ladja lahko doseže najvišjo hitrost 39 km/h (20,8 vozla), medtem ko potovalna znaša 29 km/h (15,6 vozla), poleg klasičnih soban in palube, pa v podpalubju ne skriva zgolj strojnice, ampak tudi sobo za opazovanje dna. V strojnici se nahaja hibridni dizelsko-električni motor, ki plovilo poganja, ko so njena jadra zložena.

Na njej se najde prostora za 20 gostov in 54 članov posadke, kar je nadgradnja glede na sedanji prevoz. Do zdaj se je Rus prevažal z jahto ”A” (takšno ime ji je dal bojda zato, da bi bila v registru vedno na prvem mestu; ego in to) vredno skoraj 260 milijonov evrov. In če mu ni do potovanja z ladjo, preprosto sede v svoje letalo Boeing 737. Kaj se pa človek zamudi!

Zelo zgovorna primerjava

Zelo zgovorna primerjava