MP3-predvajalniki so danes za večino le še spomin. Pametni telefoni so jih namreč skorajda v popolnosti iztrebili, a najbolj ''odporne'' različice, to je tovrstne visokotehnološke naprave za avdiofile, so preživele, a živijo bolj v ozadju. Družbo jim zdaj dela tudi Pioneerjev predvajalnik XDP-100R, eleganten mobilni kos, ki ne bo všeč vsakomur, a to niti ni njegov namen.

Pioneer XDP-100R je Android predvajalnik za avdiofile, oblečen v strojno obdelano aluminijasto ohišje. Primerjave gre vleči s Sonyjevim glasbenim predvajalnikom MP3 Walkman ZX2, čeprav je Pioneerjev predvajalnik precej prijaznejši za denarnico (700 nasproti 1119 ameriških dolarjev). Kot je dejal predstavnik Pioneerja, so XDP izdelali za tiste, ki jih kakovost zvoka pametnih telefonov ne zadovolji.

Prenosni predvajalnik Pioneer XDP-100R je nišni igralec, a mu ne bo težko najti kupcev.

Prenosni predvajalnik Pioneer XDP-100R je nišni igralec, a mu ne bo težko najti kupcev.

Podpira celo paleto formatov zvočnih datotek (FLAC, MQA, ALAC, DSD …) in ima dve ločeni plošči z vezjem, eno za procesor, drugo za avdiokomponente, kar bo po besedah Pioneerja odpravilo pojav digitalnega šuma. XDP-100R bo podpiral tudi vse stream Android aplikacije.

PREBERITE ŠE: Apple predstavil novo generacijo predvajalnikov iPod

Precej zajetni, a dobro zaščiteni prenosni predvajalnik Pioneer XDP-100R krasijo 4,7-palčni zaslon ločljivosti 720p, dve mesti za spominsko kartico microSD (do 128 GB, ki so smetana na vrhu 32 GB notranjega pomnilnika) in baterija, ki ponuja 10 ur avtonomije.