Walta Disneya poznamo po tem, da je ustvaril imperij in dosegel velik uspeh tako, da je ustvaril prikupno miško. Kljub temu pa je bil deležen številnih kritik. na katere se je odzival na poseben način ‒ ta pomembna življenjska lekcija Walta Disneya te bo motivirala!

Domišljija Walta Disneya je bila tako ustvarjalna, da je iz navadne miške ustvaril ogromen imperij, ki zajema filmske, televizijske in tematske parke. To je še en dokaz, da je lahko najbolj nenavadna ideja, uspešna. A kljub uspehu je bil Disney deležen številnih kritik, njegov pogled nanje pa je bil drugačen od tistega, kar si predstavljate. Ta pomembna življenjska lekcija Walta Disneya te bo zagotovo motivirala!

V knjigi The Story of Walt Disney je podjetnik izjavil, da se morda ne zavedamo, ko se zgodi, a udarec po zobeh je morda najboljša stvar na svetu.

Iz tega stavka se lahko veliko naučite. V življenju boste srečali osebe, ki vas bodo kritizirale. Lahko jih označite kot sovražnike ali jih enostavno ignorirate. Ali pač naredite isto stvar, kot jo je naredil Waltkritiko je uporabil kot sredstvo za izboljšavo. Negativni odzivi vam lahko pomagajo pri osebni rasti in izboljšavi. Kritika je kot nebrušen diamant ‒ je grd. Predstavljate si, da ste diamant, ki se brusi, kritiki pa vam rečejo, da niste dobri. Vztrajajte, ker veste, da boste diamant spremenili v nekaj čudovitega.

Večina ljudi sprejme kritiko kot napad, nanjo pa se odzovejo impulzivno. Takšen pristop omejuje vaš um, ker kritika, če je seveda konstruktivna, temelji na resnici. In vam tako pomaga pri analizi vašega početja.

Če se želite naučiti, kako sprejeti kritiko, morate imeti dobro razvito čustveno inteligenco ‒ sposobnost, da nadzorujete svoja čustva, da delajo z vami in ne proti vam.

Ni prijetno, ko dobite kritiko, a vedno se spomnite Walta , ki pravi, da je pohvala lepa, a le kritika vas bo izzvala, da naredite še več.