Novo leto prinaša polno novih izzivov in priložnosti. Mnogi se zatekajo k novoletnim zaobljubam, spet drugi upajo, da jim bo fortuna prinesla vse, po čemer hrepenijo. Na koncu pa je vsaj del moči tudi v naših rokah. Kako v letu 2019 (p)ostati srečen? Poskusi slediti tem petim življenjskih lekcijam.

Kako v letu 2019 (p)ostati srečen? Sreča je seveda izmuzljiva in ne vedno popolnoma v naših rokah. Do določene mere pa imamo vendarle kontrolo nad lastnim počutjem. V novem letu poskusi slediti lekcijam.

Poskrbi za svoje duševno zdravje.

Za duševno zdravje je treba zelo dobro skrbeti. Ne pozab,  da potebuješ dovoljšnjo količino spanca, uravnoteženo prehrano, čas zase in tople ter pristne stike s prijatelji, družino in partnerjem. Eden izmed pomembnih vidikov skrbi za duševno zdravje je tudi samoomejitev pri uporabi socialnih omrežij. Upri se skušnjavi!

Poslušaj intuicijo.

Poslušaj svojo intuicijo in spoznaj svoje želje in potrebe. Racionalno odločanje te lahko hitro pripelje do prave rešitve, ko na tehtnici nimaš preveč pomembnih stvari, ko pa je slednja na vsaki strani obtežena z dragocenostmi, ti lahko pri odločitvi dobro razvita intuicija pride zelo prav.

Zagrabi priložnost.

Poleg tega, da poslušaš svojo intuicijo, ji moraš tudi slediti. To ne pomeni, da moraš zagrabiti čisto vsako priložnost, ki ti pride nasproti, temveč, da si odprt/-a za tiste stvari, ki so res pomembne.

Bodi potrpežljiv/-a s sabo.

Vse pohvale tistim, ki si zastavijo visoke cilje in jih tudi dosežejo. Vendar se pogosto zdodi, da nam preprosto ne uspe. Perfekcionizem lahko ubije vsak užitek. Ko nič ni dovolj dobro in ko se bojimo vsakega izida, ki ni popoln, nehamo uživati življenje.

Bodi dober/-a do drugih.

(Skoraj) vsi poskušamo svoje življenje živeti po svojih naboljših močeh. Tu in tam se ranimo, si stopimo na žulj ali pa smo samo indiferentni drug do drugega. Poskusi prakticirati nežno in toplo družbo do drugih ljudi. To ti lahko obogati življenje – pridobil/-a boš nova poznanstva in prijateljstva ter postal/-a bolj nežen/-a tudi do sebe.