Od zunaj čisto povprečna hiša z dvema garažama. V notranjosti pa popolnoma druga zgodba, saj izbrani dekor spominja na veličastno notranjost bogatih renesančnih meščanov.

Debela ročno izrezljana vrata in starinsko obarvana steklena okna govorijo, da lastnik tega doma nikakor ne spada med povprečneže. Videti je, kot da je ta dom namenjen kraljevemu prebivalcu. In prav ta tudi živi v tej hiši. Almine Barton, grofica Shannon, je ta dom v Newportu v Oregonu odkupila leta 1979 in v štiridesetih letih poskrbela za večje, vidne spremembe. Nekoč navadna predmestna hiša je tako dobila popolno prenovo. Grofica je podrla nekatere zidove in preoblikovala tri manjše sobe v velik predprostor, ki se nadaljuje v velik dnevni prostor. Pozlačeni tramovi, kristalni lestenci, stropne freske in pohištvo iz 17. in 18. stoletja – vse to je del nekonvencionalnega okusa lastnice, ki je notranjost zares spremenila v unikatno.

PREBERITE ŠE: Dvorec Château Louis XIV: najdražje stanovanje na svetu

Hiša kot iz renesanse

Hiša kot iz renesanse

Temno rdeč tekstil in leseni opaži naredijo hišo (pre)temno, kljub višini oken. Grofica je pojasnila, da ameriške hiše resda težijo k svetlobi, razlog teme pa se skriva v vitražih iz 18. stoletja, ki tako kot katedrale čez dan zasvetijo kot dragulji. Ko se spremeni svetloba, se spremenijo tudi okna. Kot bi živeli znotraj Rembrandtove slike 

Ogled slike – običajna hiša z luksuzno notranjostjo