Prijazni ljudje naj bi vsaj enkrat v življenju doživeli bankrot, sicer pa imajo veliko finančnih težav. Ste med njimi?

Znanstveniki so odkrili, da obstaja povezanost med prijaznostjo osebe in njenim slabim finančnim stanjem. To so ugotovili tako, da so naredili analizo, v kateri so merili povezanost osebnostnih lastnosti s finančnim stanjem. Analizirali so 78.000 denarnih transakcij, opravljenih v Veliki Britaniji. V študiji je tudi sodelovalo 652 ljudi, ki so opravili test osebnosti in test sreče.

Na osnovi teh podatkov so oblikovali različne tipe osebnostni glede na njihove navade zapravljanja. Z analizo vseh pridobljenih podatkov so prišli do ugotovitve, da imajo prijazni ljudje tanjše denarnice, pa tudi več finančnih težav v primerjavi z drugimi ljudmi.

Prijazni ljudje imajo tanjše denarnice.

Znanstveniki ugotavljajo, da ta povezava obstaja zato, ker takšni ljudje pogosteje posojajo denar ali pa zapravljajo tudi takrat, ko si določene stvari ne morejo privoščiti.

V tem kontekstu znanstveniki svetujejo, da bi se takšni ljudje morali naučiti, da manko denarja povzroči številne težave in škoduje ljudem okoli nas. Denar je treba bolj smiselno razporediti, naučiti pa bi se morali tudi soočiti se z neprijetnimi situacijami.

Prijazni ljudje pogosteje posojajo denar.

Znanstvenika Joe Gladstone in Sandra Matz sta opravila še dve raziskavi, ki sta povezani z denarjem in osebnostjo ljudi. Preverite, kakšen tip osebe ste glede na svoje navade zapravljanja.