Pozor, vsi superzlobci: v Afriki, na skriti lokaciji, vas čaka prekrasna "brezbožna" rezidenca na pečini in ima vse, kar potrebujete za brlog zlobneža. Poskrbljeno je za zasebnost, prostornost in božanski razgled. Rezidenca Gota Dam je bila prvotno zgrajena za glasbenike, saj se ponaša s prvovrstnim snemalnim studiem.

Rezidenco Gota Dam so zasnovali arhitekti iz londonskega biroja Studio Seilern in priznan arhitekt Muzia Sforza. Hišo, ki je brez dvoma neverjeten arhitekturni dosežek, so poimenovali Gota Dam Residence: A House on a Rock.

PREBERITE ŠE: Takšno je najdražje stanovanje v New Yorku!

Rezidenca Gota Dam v Afriki

Rezidenca Gota Dam v Afriki

Vse od lesenih previsnih mostov in previsnih nadstropij, ki popolno uokvirjajo pogled na bližnje gorovje, do transparentnih ograd, ki dajejo lastniku občutek, da živi s pokrajino – vse to ima rezidenca, ki se kopa v afriškem soncu. Ne manjka ji niti osvežilni bazen, ki se ponaša s prav tako božanskim razgledom kot hiša sama. Na okoli 1500 kvadratnih metrih prostora najdemo še teraso, zaprto knjižnico, sobo s klavirjem in ogromno preddverje.
Čeprav je bila hiša načrtovana za ustvarjalnega glasbenega genija, si najbrž nihče izmed nas ne more pomagati, da se ne sprašuje, kako bi bilo živeti v tem razkošnem in “osamljenem” bivališču.

Ogled galerije – rezidenca Gota Dam