Morda se Samsungu zgodba s pametni telefonom Samsung Galaxy Note 7 ni izšla po željah, a ni časa za obžalovanje. Samsung bo že februarja predstavil model Samsung Galaxy S8, te dni pa je na police poslal model Samsung Galaxy C9 Pro, ki je sploh prvi Samsungov telefon s 6 GB sistemskega pomnilnika in bo več kot dostojno zapolnil vrzel, ki je nastala z umikom modela Note 7. Telefon ponuja odlično razmerje med kakovostjo, zmogljivostjo in ceno.

Samsung ima novega kralja med pametnimi telefoni. S tem je okronal model Galaxy C9 Pro, ki je njihov prvi telefon s 6 GB sistemskega pomnilnika. A to še zdaleč ni edini adut, na katerega z novim modelom stavi Samsung. Zato ga je opasal s procesorjem Qualcomm Snapdragon 653, baterijo zmogljivosti 4000 mAh in 64 GB prostora za shranjevanje podatkov, ki ga je moč s spominsko kartico microSD razširiti do 256 GB.

Samsung Galaxy C9 Pro naj bi bil na voljo tudi pri nas.

Samsung Galaxy C9 Pro naj bi bil na voljo tudi pri nas.

Zaslon je velik kot nogometno igrišče, saj po diagonali meri kar 15,2 centimetra. 6-palčnika krasi ločljivost 1080 x 1920 slikovnih točk. Tako glavna kot selfi kamera/fotoaparat se ponašata z ločljivostjo 16 milijonov slikovnih točk in zaslonko f/1.9, s to razliko, da je na hrbtu tudi dvojna LED-bliskavica.

PREBERITE ŠE: Samsung Art PC Pulse – valjast računalnik, ki je tudi zvočnik

Ima dve reži za SIM kartico, priključek USB-C in 3,5-milimetrski priključek za slušalke. Poganja ga operacijski sistem Android 6.0.1 Marshmallow. Na kitajskem trgu bo na voljo od sredine novembra 2016 dalje, v Evropo pa bo zavil nekoliko pozneje. Na Azijskem trgu bo cena zanj (preračunanih) 430 evrov.

Galerija – pametni telefon Galaxy C9 Pro: