Tukaj sta težko pričakovana pametni telefon Galaxy S8 in njegov veliki brat Samsung Galaxy S8+. Oba nudita brezkončen zaslon, povezan ekosistem storitev in inteligentni vmesnik. Pričakovali smo veliko, dobili pa več, kot smo si upali želeti.

Samsung je predstavil verjetno najbolj pričakovan pametni telefon leta 2017 Samsung Galaxy S8. Seveda so z njim predstavili tudi večjega Samsung Galaxy S8+. Gre za pametna telefona, ki s svojo celovito zasnovo strojne opreme premikata meje tradicionalnih pametnih telefonov in uporabnikom nudita nov način interakcije s telefonom. Galaxy S8 in S8+ z različnimi storitvami in aplikacijami, kot tudi z osupljivim brezkončnim zaslonom za izjemno izkušnjo gledanja, prinašata novo raven funkcionalnosti in udobja ter odpirata galaksijo možnosti.

Samsung Galaxy S8 in Samsung Galaxy S8+ gradita na dediščini ustvarjanja osupljivih modelov in funkcionalnih naprav podjetja Samsung. Na voljo sta 5,8-palični in 6,2-palični model. Brezkončen zaslon ima izjemen prikazovalnik od roba do roba, ki se preliva prek robov telefona in tvori povsem gladko in neprekinjeno površino, brez izboklin in okvirja. Rezultat je resnično poglobljena izkušnja gledanja brez motenj, ki naredi opravljanje več opravil hkrati veliko bolj priročno. Edinstvena zasnova Galaxy S8 in S8+ omogoča udobno, enoročno upravljanje, steklo Corning Gorilla Glass 5 na obeh straneh telefona pa zagotavlja vzdržljivost ter vrhunsko dovršenost.

Samsung Galaxy S8 in Samsung Galaxy S8+ nudita:

  • Vrhunsko kamero: Galaxy S8 in S8+ sta opremljena z napredno 8 MP F1,7 sprednjo kamero, s pametnim samodejnim ostrenjem in 12 MP F1,7 Dual Pixel zadnjo kamero, z izboljšano obdelavo slik za fotografije tudi pri najšibkejši svetlobi, s povečavo in brez megljenja.
  • Visoko zmogljivost: Galaxy S8 in S8+ združujeta visoko zmogljivost in povezljivost. Kot prva v industriji imata 10-nm čip, ki omogoča večjo hitrost in učinkovitost. Prav tako omogočata gigabitno LTE in gigabitno Wi-FI povezljivost s podporo do 1 Gbps, kar omogoča hiter prenos datotek, ne glede na velikost datoteke.
  • Odlično zabavo: Kot prvi vrhunski napravi s certifikatom UHD Alliance MOBILE HDR PREMIUMTM, Galaxy S8 in S8+ prikazujeta enako živahne barve in kontrast, kot jih želijo upodobiti snemalci filmov. Poleg tega Galaxy S8 in S8+ nudita tudi višjo stopnjo igralne izkušnje z realistično in vrhunsko grafično tehnologijo, vključujeta pa tudi Game Pack, ki vsebuje najboljše igre, vključno z igrami, ki so podprte z vmesnikom Vulkan API.
  • Globalne standarde na področju mobilne varnosti: Galaxy S8 in S8+ imata vgrajen Samsung Knox, obrambno varnostno platformo. Poleg tega Galaxy S8 in S8+ nudita širok nabor biometričnih tehnologij, vključno z zaščito z odčitavanjem prstnih odtisov, zaščito s prepoznavanjem šarenice in obraza, kar uporabniku omogoča izbiro najvarnejšega biometričnega načina preverjanja pristnosti.

PREBERITE ŠE: Frame – Samsungov QLED-televizor kot umetniška slika

Samsung Galaxy S8 in S8+ imata tudi temeljne Galaxy funkcije, ki so jih uporabniki že vzljubili, vključno:

  • s standardom IP68 odpornostjo na vodo in prah;
  • MikroSD podporo do 256 GB;
  • z zaslonom, ki zagotavlja funkcijo vedno na voljo;
  • z zmožnostjo hitrega in brezžičnega polnjenja.

Bixby je inteligentni vmesnik, ki uporabnikom pomaga učinkovitejšo uporabo svojega telefona. Z novim gumbom Bixby, bodo uporabniki imeli priročnejši dostop do vmesnika Bixby ter se bodo lahko preprosto premikali po storitvah in aplikacijah z glasovnimi, vizualnimi in besedilnimi ukazi ter z dotikom. Glasovna funkcija Bixby se bo na začetku povezala s številnimi Samsungovimi aplikacijami in funkcijami, vključno s fotoaparatom, stiki, galerijo, sporočili in nastavitvami, v bližnji prihodnosti pa bo Samsung razširil svoje delovanje in Bixby vključil še v več Samsungovih aplikacij kot tudi aplikacij drugih podjetij. Bixby se zaveda konteksta, kar pomeni, da lahko na podlagi informacij, ki jih je pridobil o interesih uporabnika, situaciji in lokaciji, ponudi osebno pomoč.

 
Lep, kot vedno!


Lep, kot vedno!

Uporabniki lahko s tehnologijo Bixby za prepoznavanje slik tudi nakupujejo, iščejo slike ali pridobijo podrobnosti o bližnjih krajih. Medtem ko ekosistem Bixby raste, se bo ta povezal prek naprav, aplikacij in storitev in postal vsenavzoči vmesnik ter omogočil nove izkušnje in poenostavil življenja uporabnikov.

Prodaja Galaxy S8 in S8+ se bo v Evropi začela 28. aprila 2017. Na voljo bo v bogati paleti barv, vključno s polnočno črno (midnight black), sivo orhidejo (orchid gray) in arktično srebrno (artic silver). Prednaročila Galaxy S8 in S8+ za Slovenijo so možna od 30. marca 2017 in tisti, ki boste svoj telefon naročili prej, ga boste lahko prevzeli osem dni pred uradnim začetkom prodaje.

Galerija – Samsung Galaxy S8 in S8+