Nekateri ljudje so zaradi zavidanja vrednega posnetka pripravljeni tvegati življenje. Ste med njimi?

Indijski znanstveniki so na podlagi svoje raziskave prišli do zaključka, da se število smrti zaradi ustvarjanja selfijev vsakoletno povečuje.

Med oktobrom 2011 in novembrom 2017 je bilo zabeleženih kar 259 smrti, povezanih s selfiji. Žrtve so bile pri tem udeležene v 137 nesrečah.

Pozor! Selfiji so nevarnejši, kot se morda zdijo.

Veliko bolj zaskrbljujoč kot skupno število smrti v tem obdobju pa je trend naraščanja smrti iz leta v leto. Tako so mediji v letu 2011 poročali o le 3 takšnih smrtih, medtem ko so bili selfiji leta 2016 usodni za 98 ljudi. Za primerjavo lahko navedemo, da je v letu 2017 le 5 ljudi življenje izgubilo zaradi napada morskega psa.

Raziskovalci so prav tako ugotovili, da je bila večina umrlih moškega spola. Povprečna starost žrtev je 23 let. Največ nesreč se je zgodilo v Indiji, Rusiji, ZDA in Pakistanu. Med vzroki smrti se je na vrhu seznama znašla utopitev.

Ko boste snemali selfije, se poskusite izogniti vodi.

Morda se vam je že porodilo vprašanje, kako zajeziti število smrt zaradi selfijev? Avtorji raziskave predlagajo, da bi na nevarnih turističnih območjih uvedli posebne cone, ki bi prepovedovale snemanje selfijev.