Bodite ustvarjalni in izkoristite posodice za led v druge namene.

Posode za led so namenjene zmrzovanju vode, a obstajajo tudi izviri načini za uporabo teh. V njih lahko shranjujete stvari, ki jih boste pozneje uporabili ali pa pripravite nekaj okusnega. Tu je sedem izvirnih idej.

1. KOCKE ČOKOLADE
Ko stopite čokolado v sladki smetani, jo vlijte v posodo za led in jo zamrznite. Lahko jo uporabljate za kakav ali čokoladni napitek (odvisno od števila kock čokolade, ki jih date v tekočino).

2. SUŠI
Če imate radi suši, a nimate veliko izkušenj s pripravo, si lahko pomagate s posodo za led (recept).

3. VINO
Če vam je vino ostalo v steklenici, ga ne zavrzite, ampak ga nalijte v posodo za led. Zamrznite ga in uporabljate pri pripravi jedi.

4. ROŽE V LEDENIH KOCKAH
Presenetite svoje goste s kreativnostjo. Izberite drobne rože, operite jih in v posodo za led skupaj z vodo pustite, da zamrznejo. Ko bo čas za pijačo, jih postrezite.

5. TESTO ZA PECIVO
Prihranite čas pri pripravi domačih keksov. Namesto da testo pripravljate od začetka, ga zamrznite v posodi za led. Vsakič, ko boste želeli pripraviti nekaj sladkega, odmrznite kocke in specite piškote.

6. OMAKE IN JUHE
Če vam kdaj ostane preveč omake ali juhe, s katero ne veste, kaj narediti, jo preprosto zamrznite v posodi za led. Ko boste ponovno pripravljali kakšno jed, uporabite že zamrznjene kocke.

7. ZAČIMBE
V poletnem času so na voljo različne začimbe, ki jih lahko shranite tudi za zimski čas, če jih zamrznite v oljčnem ali navadnem olju. Združite lahko več začimb hkrati.

8. KOCKE ZA ODTOK
V posodo za led dajte limono in kis. Zamrznjene kocke vrzite v odtok med pomivanjem posode in na tak način se boste rešili neprijetnega vonja.