Domač TaStrletov sladoled nastaja na idilični kmetiji na obrobju Ljubljanskega barja. Izdelujejo ga iz lastnega mleka in mlečnih proizvodov ter ostalih skrbno izbranih surovin. Sladoled vas bo očaral z videzom in okusi, pa tudi s svojimi zabavnimi imeni.

Domači TaStretov sladoled je 100-odstotno naraven sladoled, izdelan iz lastnih mlečnih proizvodov. Zanj uporabljajo le pravo sadje in sadne pireje, prav tako pa v sladoledu ne bomo našli umetnih ojačevalcev okusa in barvil. Čokolado, kakav in presni trsni sladkor ekološke pridelave kupujejo v sklopu pravične trgovine, sladoled pa nato zapakirajo v lične biorazgradljive lončke po 500 ml.

PREBERITE ŠE: Moji štruklji Slovenije: prva štrukljarnica v Sloveniji v centru Ljubljane

TaStrletovi sladoledi

TaStrletovi sladoledi

Tako kot so posebna imena, tako posebni so okusi sladoledov: Gospodarica Zdenka je okus mladega kajmaka z malinovim džemom, Gospodar Marko je okus naravnega jogurta z mareličnim džemom, Skutka Simona je sladoled iz čokoladnega mleka z rjavčkom (brownijem), Buhtl Matej ima okus temne čokolade s čokoladno kremo in praženimi lešniki, Mila&Lenart pa je kombinacija klasične vanilje in jagode.
Imajo tudi t. i. TaStrletovega posebneža, kamor pakirajo sladolede, ki so vezani na letni čas, na povpraševanje ali pa le na navdih za ustvarjanje. V času velikonočnih praznikov je na primer na voljo sladoled z okusom kisle smetane in skutno-pehtranovega muffina. Sicer pa lončke za posebneža polnijo tudi sladoledi iz pistacije, gozdne borovnice, manga in še bi se našlo.

Domač sladoled lahko kupite v trgovinici Domači mlečni izdelki Pozaršek-Strle na Ižanski cesti 334, le streljaj od ljubljanske obvoznice in nakupovalnega središča Rudnik.

Galerija – TaStrletov sladoled: slasten domač sladoled s Strletove kmetije