Vsemu enkrat pride konec - tako je tudi z razmerjem. Še včeraj sta bila par, danes pa ste že samski in ste verjetno žalostni. A naj vas ne skrbi, saj je bolje biti sam kot v slabem razmerju. To je 5 brutalno iskrenih faz, ki kažejo, da je vajinega razmerja kmalu konec.

To je 5 brutalno iskrenih faz, skozi katere greš, ko vidiš, da vajin odnos nima več smisla.

Zanikanje

Zavedanje, da razmerje ne bo delovalo, ni nekaj, kar se zgodi v trenutku. Morda je videti kot nekakšno razsvetljenje, a vse skupaj se je najbrž nabiralo že nekaj časa – pa če si to želite priznati ali pa tudi ne. Nekaj v razmerju pač ni bilo prav, mogoče sta se oddaljevala ali pa je zmanjkalo privlačnosti. In namesto da bi se soočili s težavami, občutke potlačite in upate, da bodo sami izginili.

Jeza

Težave so vedno večje in večje in vse težje jih je zanikati. Niste jih še neposredno naslovili, vendar kljub temu začnejo vplivati na vajino razmerje. Morda se več prepirate in manj komunicirate. Morda si ne želite, da se vas partner dotakne. Morda vam gre na živce in zato iščete izgovore, da bi lahko več časa preživeli narazen. Še vedno upate, da je to le težja faza v vajinem razmerju in da jo bosta premagala. A prepričevanje je vedno težje …

Pogajanje

Zdaj ni več moč zanikati, med vama je nekaj narobe. Pravzaprav se zdaj o tem pogovarjata (ali pa se kregata). Začneta delata na razmerju in morda se odločita za obisk strokovnjaka. A v srcu veste, da se to ne bo izšlo, in vsi prijatelji, ki to gledajo, se strinjajo. Čas je, da se od razmerja poslovite, saj vaše čustvene potrebe niso bile izpolnjene.

Depresija

Samo zato, ker ste  sami ugotovili, da razmerje ne bo delovalo, to še ne pomeni, da razhod ne bo boleč. Zato že predhodno žalujete, čeprav se zavedate, da partnerja še niste zares zapustili. Prav tako si zamišljate, kakšno bo vaše življenje po razhodu. Kako se raziti, kdo se bo izselil? Ste vedno bližje razhodu, a delček vas še vedno noče izpustiti partnerja.

Sprijaznjenost

Najbrž je grenek občutek, a končno ste v celoti sprejeli, da ta partner ni za vas. Čas je, da naredite naslednji korak in nadaljujete. Nehajte lagati sebi, partnerju in prijateljem. Ni preprosto, a s sprejetjem krute resnice, boste končno svobodni.