Raziskave kažejo, da golih spi manj kot polovica ljudi v zahodnem svetu. Vsi ostali se držijo varnega zavetja pižam ali pa vsaj spodnjega perila. Kaj je bolj zdravo, ostaja seveda predmet burnih razprav. Za vas smo naredili seznam 7 stvari, ki jih morate vedeti, če spite goli. Preberete si jih lahko v nadaljevanju.

Kaj morate vedeti, če radi spite goli?

Spali boste globlje.

Znanstveniki z amsterdamske univerze so odkrili, da je naš spanec globlji, ko so temperature nekoliko nižje. In če spite goli, vam bo zagotovo nekoliko hladneje.

Lahko vam pomaga pri izgubi teže.

Spanje brez oblek samo po sebi še ne vodi v sanjsko postavo. Vendar pa pomeni takšno spanje tudi spanje v hladnejšem okolju, ki dokazano pospeši metabolizem in posredno pomaga pri izgubi kilograma ali dveh.
giphy (10)

Dobro je za vašo kožo.

Naša koža je cele dneve pokrita z oblačili. Če spimo goli, koža končno dobi priložnost, da nekoliko zadiha. To tudi ohranja naše celice bolj prožne in jih varuje pred znaki staranja.

Pomaga ohranjati vaše lase.

Če spite goli in s tem v nižjih temperaturah, je manjša verjetnost, da se boste potili. Pot pa vpliva na večjo lomljivost las.

Blagodejno vpliva na vaše reproduktivne organe.

Tako za moške kot za ženske velja, da to, da spijo goli, blagodejno vpliva na njihove reproduktivne organe. To pa seveda velja samo takrat, ko je poskrbljeno za higieno posteljnine.

Zvišalo vam bo samozavest.

Če boste spali goli, vam bo to pomagalo, da se boste v lastni koži počutili bolje. S tem pa boste pridobili tudi samozavest, kar bo nadaljnje blagodejno vplivalo na preostale vidike vašega vsakdana.

Podžgalo bo posteljne užitke.

Glede na raziskavo doživljajo tisti, ki spijo goli, v svojem zakonu več romantike in poročajo o večjem zadovoljstvu.